Görüş Bildir

Apple Adını Bir Kez Daha Rekorlar Kitabına Yazdırdı!

iPhone sayesinde yükselişe çıkan ve son zamanlarda rekor kıracak satışlarından dolayı kendini rekorlar kitabına yazdırmayı başardı… Daha 1 haftadır çıkmış olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ında satışları göz kamaştıracak şekilde…

Apple Adını Bir Kez Daha Rekorlar Kitabına Yazdırdı!

Her çeyrekte düzenli olarak finans raporlarını açıklayan Apple, 2015'in dördüncü çeyreği raporlarını da açıkladı ve görünene göre Apple yine başarılı bir çeyrek geçirmiş.

Yeni duyurulduktan sonra dördüncü çeyrek içerisinde sadece 1 haftalık süre boyunca satılan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerine rağmen geçtiğimiz yılın rekorunu kırarak daha da yukarıya taşıyan Apple, böylelikle iPhone modeli sayesinde bir kez daha satış rekoru kırdı.

Geçtiğimiz yılın 4. çeyreğinde 39.3 milyon adet iPhone satışı gerçekleştiren Apple, bu rakamı bu yıl 48 milyon adet iPhone'a çıkardı. Fakat Apple'ın finansal raporunda tek öne çıkan iPhone satışları değil. Mac satışlarında da artış yakalayan Apple, geçtiğimiz sene aynı süreçte 5.5 milyon Mac satışı yaparken, bu yıl aynı sürede 5.7 milyon adet Mac satışı yaptı.

Apple'ın finansal raporunda tek göze çarpan olumsuzluk ise iPad satışları. Bir süredir iPad satışlarını istediği rakamlara çekmeyi başaramayan Apple, bu çeyrekte 9.9 milyon iPad satışı yaparak 2011 yılından bu yana ilk defa bir çeyrekte 10 milyondan daha az iPad satışı gerçekleştirdi.

Satış adetlerini geride bırakarak gerçek kazanç değerlerine geçecek olursak, Apple 'ın bu satış rakamları ile elde ettiği toplam gelir 51.5 milyar dolar. Bu miktarın 11.1 milyar doları ise net kar olarak Apple'ın kasasına girdi.Elde edilen toplam gelirin yaklaşık 3'te 2'lik kısmı sadece iPhone satışları ile sağlanırken, Apple'ın bu başarısının arkasında Çin'deki satış oranlarının artması da büyük katkı sağlıyor diyebiliriz.

Apple'ın diğer ürünler kategorisinde bulunan Apple Watch'un da piyasaya çıkmasıyla bu kategori de geçtiğimiz yıla göre yüzde 61'lil bir büyüme sağlayarak 3 milyar dolar gelir elde etti. Fakat Apple Watch satış miktarları henüz resmi olarak açıklanmadı.                     

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi