Görüş Bildir

Apple iOS 9 İçin Yeni Uygulamaları Tanıttı

Apple yeni işletim sistemi iOS 9 ile Apple Music'in de aralarında bulunduğu yeni uygulamaları tanıttı. Apple'ın Üst Yöneticisi Tim Cook, ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda iOS 9 ve müzik akış servisi Apple Music'in tanıtımını yaptı. Cook, "Apple Music, müzik deneyiminizi tamamen değiştirecek" dedi.

Apple iOS 9 İçin Yeni Uygulamaları Tanıttı

UYGULAMA İLK 3 AY ÜCRETSİZ

Android, iOS ve Windows işletim sistemleri ile çalışan cihazlarda kullanılabilecek Apple Music ilk üç ay ücretsiz sunulacak. Uygulama, ayrıca, 150 ülkede yayın yapacak bir internet radyosuna sahip olacak.

PİL ÖMRÜ UZUYACAK, SİRİ DAHA AKILLI OLACAK

Yeni işletim sistemi iOS 9 ile gelen önemli özelliklerden birisi ise iPhone telefonların pil ömrünü 3 saat daha uzatacak olması.

Apple'ın akıllı asistanı Siri, iOS 9'da "daha akıllı" hale gelecek. Siri, yeni işletim sisteminde yüzde 40 daha az hata ile cevap verecek. Siri, konum, zaman, açılan uygulama ve son dinlenen şarkı gibi özelliklere duyarlı çalışacak.

YENİ HABER UYGULAMASI

iOS 9 ile ana ekranda "News" (Haberler) adlı yeni bir uygulama bulunacak. Böylece, kullanıcının ilgi alanlarına göre yapılabilecek kişiselleştirme ile farklı kaynaklardan haber kapsamları tek bir uygulama altında toplanacak.

Yeni işletim sisteminde "Notlar" uygulamasında da güncellemeler gelecek. Güncellemeyle uygulamaya resim eklemek, elle çizim yapabilmek ve bunları kolayca paylaşmak mümkün olacak.

Kaynak:AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi