Apple iPhone 3GS vazgeçilmiyor

Hala kullanıcılar tarafından rağbet gören Apple iPhone 3GS'in ikinci baharı çok yakında başlayacak.

Apple iPhone 3GS vazgeçilmiyor

Apple’ın 3 yıldır iPhone 3GS’ten vazgeçmemesinin sebebinin başında kullanıcı memnuniyeti geliyor. Bu memnuniyet uygun fiyatla birleşince iPhone 3GS’i pazardaki en cazip akıllı telefonlardan biri yapıyor. Apple iPhone 3GS üzerinde iPhone 4 ve iPhone 4S akıllı telefonunu pazara sundu. Bu akıllı telefonların satışları da oldukça yüksek fakat  Apple’ın giriş seviyesinde yer alan akıllı telefonlarla rekabete girebilmesi için iPhone 3GS veya benzeri bir ürüne ihtiyacı var.

Geçtiğimiz dönemde Amerika’da sözleşme ile ücretsiz olarak dağıtılmaya başlayan iPhone 3GS giriş seviyesinde rekabet açısından oldukça iyi bir çözüm sunuyor. iPhone 4S üst seviyede liderliğini sürdüren Apple yeni akıllı telefonu iPhone 5’ide daha büyük ekranı ve daha yüksek performansı ile en üst seviyede konumlandırmak istiyor. Bu sayede giriş, orta ve üst seviyede bulunan akıllı telefonlar ile kolayca rekabet edebilecek olan Apple fırsatların yarattığı avantajları da kaçırmamış olacak.

iPhone 3GS’in fiyatı 250 dolar ile 300 dolar arasında konumlandırılacak. Kontratsız satışlarda bu fiyat aralığında konumlandırılacak olan iPhone 3GS’in ikinci baharı yeni akıllı telefon iPhone 5 ile başlayacak. iPhone 4S’in fiyatında da çok cüzi bir miktar indirime gitmeyi planlayan Apple yeni ürünü iPhone 5’i ise şimdiki iPhone 4S fiyatından daha yüksek bir bedelle satışa sunmayı hedefliyor.

Tabii ki bu söylediklerimizin gerçek olup olmadığını görmek için iPhone 5’in çıkış tarihini beklememiz gerekiyor. Bakalım Apple’ın iPhone ile ilgili planları ne olacak?

Kaynak: Diyarbakır Söz