Görüş Bildir

Apple ve Google, evleri de kontrol edecek

Apple, R2 Studios adlı ev otomasyon şirketini satın almayı düşündüğünü açıkladı. Ama Google ve Microsoft’un da aynı şirketin peşinde olduğu söyleniyor.

Apple ve Google, evleri de kontrol edecek

Wall Street Journal’ın haberine göre, üç büyük firma da id8 Group R2 Studios ile görüşmelere başlamış. Ev otomasyon şirketi geçen yıl Sling Media firmasını kuran girişimci Blake Krikorian tarafından kurulmuştu.

 

R2 ÜRÜNLERİ

Bu pazarda yeni olmasına rağmen firma kendi ürünlerini geliştiriyor. Geliştirilen cihazla ısıtma ve aydınlatma sistemlerini kontrol edebiliyorsunuz. Ki Androidler için böyle bir uygulama Google Play’da var. Google Play’ın sayfasında belirttiği;

“R2, dokunmatik paneli Androidlere dönüyor. R2 ile dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir android cihaz üzerinden evinizle ilgili, ısıtma, güvenlik, aydınlatma vb. cihazları kontrol edebileceksiniz.”

GOOGLE VE APPLE EV OTOMASYONU İŞİNDE

Apple, direk olarak ev otomasyonu piyasasına girmedi ama iOS cihazları ile uyumlu cihazlar için fiyatlarını düzenledi. iPhone üreticisi yakın zamanda Philips ile uygulama kontrollü LED ampul için anlaşma yaptı.

Buna ilişkin olarak Apple, geçen Temmuz ayında ev otomasyonu konusunda bilgilendirme yapmıştı. Burada donanım, kablolala, bahçe yağmurlama sistemleri ve PlayStation gibi cihazların nasıl bağlanabileceğini açıklamıştı.

Diğer taraftan Google da ev otomasyonuyla ilgili çalışıyor. Şirket 2011 I/O konferansında Android cihazlarla kontrol edilebilen LED ampul çıkacağını açıklamıştı. Şirketin ünlü ‘X’ laboratuarlarında ne tür geliştirmeler yaptığı ise herkesin merak konusu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi