Görüş Bildir

Apple’den şarj problemine çözüm

Dünya teknoloji devi Apple, İphone ve diğer cihazlarına bulunan şarj sorununu ilginç bir yöntemle çözmeye hazırlanıyor.

Apple’den şarj problemine çözüm

Şarj, cep telefonlarında olduğu kadar dizüstü bilgisayar, tablet, dijital kamera ve batarya ile çalışan tüm ürünler için büyük sorun teşkil ediyor. Apple ise bu sorunu çözme peşinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Kaliforniyalı firma, US Patent and Trademark Office Patent'ten aldığı yeni patentiyle, cihazlarının günler, hatta haftalar boyunca çalışmasını sağlayacak.

Teknoloji devi, aldığı yeni pateniyle şarj sorununu "yakıt sistemiyle" çözme peşinde. Özel bir yakıtı kendi içinde işleyecek olan cihaz, böylece bunu enerjiye çevirebilecek. Yakıt içinde ise hidrojen, oksijen ve hava gibi oksitleyici bir maddenin bulunacağı şimdilik bilinenler arasında. Apple eğer bu teknolojiyi hayata geçirebilirse, karşımıza ilginç cihazlar çıkacağı bir gerçek. Zaten elektronik cihazların yakıtını yenileme fikri de bir hayli ilginç.

Öte yandan bataryaları patlayan ya da yanan telefonlar olduğunu düşünülünce, direkt yakıtlı bir sisteme sahip iPhone veya Macbook'lar fazla tehlikeli olmaz mı diye düşünmekten de geri duramıyoruz.

Kaynak: CHIP

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi