Bu özellikler iPhone 5'te olurmu sizce?

Dünyayı değiştirir mi bilinmez, ancak yepyeni bir iPhone ile tanışacağımız günlere giderek yaklaşıyoruz. iPhone 5 deyince aklımıza ilk önce yenilenmiş, heyecan verici bir Apple tasarımı geliyor.

Bu özellikler iPhone 5'te olurmu sizce?

Peki ondan başka hangi değişiklikleri beklemeliyiz? Bu yazımızda iPhone 5'den en çok beklediğimiz 15 özelliği sıraladık. İşte önemliden daha önemliye yeni iPhone'dan umduklarımız:

15. Micro HDMI çıkışı: HD video veya sesi TV'nize veya monitörünüze aktarabilmek için Apple'ın Digital AV aksesuarına ihtiyacınız var. Ancak bir çok Android'li cep, gayet uygun fiyatlı bir kabloyla bu işi görebiliyor.

Apple, iOS 5 ile AirPlay'e kablosuz akış yapmaya izin veriyor, ancak bunun için bir Apple TV'ye ihtiyacınız var.

14. Çıkartılabilir pil: Hayalimizde Apple'ın pili çıkartılabilen bir iPhone tanıtması var. Ancak bu, Apple'ın tasarım anlayışına ters ve muhtemelen gerçekleşmeyen bir hayal olarak kalacak.

13. Genişletilebilir depolama/MicroSD slotu: Bu da hayalini kurduğumuz, ancak gerçekleşmeyecek isteklerimizden bir tanesi.

12. Biyometrik güvenlik: Şart olmasa da parola girmek yerine parmağınızı ekrana dokundurarak telefon kilidini açmak, hoş bir geliştirme olurdu. Apple'ın böyle bir işleve yönelik bazı patentlere sahip olduğu biliniyor.

11. NFC (yakın alan iletişimi): Söylentilere göre Apple, iPhone'u bir ödeme aracı veya anahtar olarak kullanmanızı sağlayacak NFC teknolojisini entegre etmek üzere çalışıyor.

10. Daha fazla depolama alanı: iPhone 4S'in 64GB'lık bir sürümü var. Ancak bazılarımız için bu da yeterli değil.

9. Flash desteği: Apple'ın bunu gerçekleştirmeyeceği kesin gibi, ancak Flash desteğini istemeye devam etmemizde sanırız bir engel yok.

8. Mobil ağ üzerinden videolu sohbet: FaceTime, iPhone 4 ve 4S'de resmi olarak sadece Wi-Fi üzerinden çalışıyor. iOS 5'de ayarlardan FaceTime'ı mobil ağlarda etkinleştirmek mümkün. Ancak görünüşe bakılırsa mobil ağ sağlayıcıları, bu ayar üzerinde daha öncelikli bir denetime sahipler.

7. Dahili kablosuz şarj: Bugün telefonunuzu "kablosuz" olarak şarj etmek için, ayrı bir şarj kılıfı ve şarj yüzeyi satın almanız gerekiyor. Böyle bir özellik dahili olarak iPhone 5 ile gelmeyebilir, ancak en azından daha sonraki iPhone'lar için kablosuz şarjı umabiliriz.

6. Geliştirilmiş 3D grafikler: Apple, her yeni iPhone ile cebinin grafik özelliklerini geliştiriyor. iPhone 5'in yeni jenerasyon PowerVR çipiyle gelmesini bekliyoruz.

5. A6 işlemci: Daha hızlı bir işlemcinin Siri'yi, fotoğraf ve video yakalamayı ve diğer işlevlerini daha da hızlandıracağını düşünüyoruz. iPhone 5'de daha hızlı bir işlemci görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

4. 4G uyumluluğu: Yeni iPad, 4G desteğiyle beraber geliyor. Ülkemizde LTE henüz kullanılmıyor ancak bir sonraki iPhone'un 4G LTE'yi destekleme olasılığı oldukça yüksek.

3. Daha iyi pil ömrü: iPhone 4S ile iPhone 4'ün pil ömrü birbirine oldukça yakın. Apple'ın her iPhone ile daha iyi bir pil ömrü sunduğunu düşündüğümüzde, bu alanda önemli bir geliştirme bekleyebiliriz.

2. Yeni tasarım: iPhone 4S, herkesin beklediği yeni tasarımı sunmuyordu. iPhone 5'in ise yeni bir tasarıma sahip olacağı neredeyse kesin.

1. Daha büyük ekran: Kullanıcılar arasında en çok dile getirilen isteklerden bir tanesi, şüphesiz daha büyük bir ekran boyutu. iPhone'u tek elle kullanabilmemize önem veren Apple'ın daha geniş bir ekranla karşımıza çıkıp çıkmayacağını merak ediyoruz.

chip

Kaynak: Diyarbakır Söz