Görüş Bildir

Çalışanlara internet yasağı

Singapur'da 2017 mayıs ayından itibaren kamu çalışanlarının iş bilgisayarlarından internete girişleri engelleneeği belirtildi

Çalışanlara internet yasağı

BBC'nin Strait Times gazetesine dayandırdığı habere göre, karar, artan siber güvenlik tehditlerine karşı iş e-postaları ve paylaşımlı belgelerin sızmasını engellemeyi amaçlıyor.

Yetkililer, kamu çalışanlarına iş ile alakalı bilgileri kişisel e-postalara göndermeyi yasaklamanın da planlandığını açıkladı.

Gazete, kararla alakalı bildirinin tüm devlet kuruluşları, bakanlıklar ve yargı organlarına gönderildiğini duyurdu.

Asya Haber Kanalı ise değişimlerden sorumlu Bilgi-İletişim Gelişmeleri Kurumu'nun (IDA), "Değişiklik, siber saldırılara karşı koruma sağlayacak ve daha güvenli bir iş ortamı oluşturacak." açıklamasını aktardı.

Singapur devletinin düzenli olarak bilişim ağının güvenliğini denetlediğini söyleyen bir IDA sözcüsü, internet kısıtlamasının bazı kamu kuruluşlarında başladığını ve bir yıllık sürede kademeli olarak tüm kurumlarda uygulanacağını belirtti.

Yasağa ilişkin sosyal medya üzerinden gelen tepkilerde, kararın Singapur'un "akıllı ulus" imajıyla çeliştiği paylaşımında bulunuldu. Yasağın, hassas verilerle ilgili meslek grubunda olmayan öğretmenleri de kapsaması ise "aşırılık" olarak değerlendirdi.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir