Görüş Bildir

Dedektif iPhone’lar geliyor

Mobil tabanlı teknolojik cihazların kullanımının hızla artması, hırsızların da iştahını kabartıyor ne yazık ki. Teknoloji devleri de bu konuya çözüm bulmak için birbiriyle yarışıyor. Apple da iPhone’larda geliştirdiği bir özellikle hırsızların elini kesecek gibi duruyor.

Dedektif iPhone’lar geliyor

Mobil teknolojinin lider firmalarından Apple, çalınan telefonun bulunmasına yardımcı olacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistem için patent de alan Apple, telefonun çalan hırsızın yerini nokta atışına kadar bulabilecek.

Bilindiği gibi Windows Phone telefonlarda bilgisayar üzerinde Microsoft hesabıyla giriş yapılarak telefonun o anki konumu bulunabiliyordu. Ancak bu o kadar da güvenli bir sistem olmadı. Android telefonlarda ise üçüncü parti uygulamalarla alternatif çözümler sunuluyor

Ancak Apple'ın işlevi yalnızca hırsızın fotoğrafını çekmekle kalmıyor, AppleInsider'a göre saat, konum, ses, ivmeölçer verileri, video ve hatta basınç verilerini kaydediyor. Firma, tüm bu verilerin hırsızı kıskıvrak yakalamayı kolaylaştıracağına inanıyor. Bununla birlikte bu verilerin nasıl saklanacağı konusu, yeni gizlilik endişelerine neden olabilir. Patent, kaydedilen veriler arasında basılan tuşları da sayıyor ve tüm bunların harici bir veritabanında depolanmasından bahsediyor.

İşlev gerçeğe dönüşürse, onun gizlilik ve güvenlik yönünden yeni sıkıntılar doğurmayacağı konusunda kullanıcıları ikna etmesi gerekecek.

Kaynak: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi