Drone hırsızları yakalattı!

Son zamanların popüler aracı olan Drone'lar bu defa hırsızlık olayına karışan faillerin bulunmasında kullanıldı.

Drone hırsızları yakalattı!

İnsan hava aracı Drone'nun emniyet güçlerinin işini kolaylaştırarak hırsızlık olayına karışan suçluların yakalanmasında yardımcı olmuş.

Amerika'da yaşanan Olayın kahramanı 2 gençten biri olan Chris Harris televizyonlara verdiği röportajda ailelerinin yazlık evinde tatilde olduklarını ifade ediyor. Ailenin motorlu teknesi ise evlerinin yakınındaki iskelede bağlıymış. Gençler sabah teknelerinin motor sesini duyarak uyanmışlar ve pencereden baktıklarında teknelerinin kaçırıldığına şahit olmuşlar.

Bu durum üzerine paniğe kapılmadan DJI Phantom marka ve modeline sahip kameralı dronelarını kullanan gençler hırsızları yukarıdan izlemeye almışlar. Drone ile gidebildikleri kadar uzağa giden gençler maalesef hırsızların izini kaybetmiş; fakat yakaladıkları görüntüler polise hırsızların nereye gittiklerini bulabilme imkanı verilmiş. Polis, hırsızlar karaya çıkmadan iskeleye operasyon düzenleyerek hırsızları yakalamayı ve tekneyi geri almayı başarmış:

Drone'ları son zamanlarda emniyet güçleride kullanarak işlerinde kolaylık sağlıyorlar. Bu olayda güvenlik tehditlerine karşı olarak emsal teşkil edecek bi hadise olmuş görünüyor.

Kaynak: AJANSLAR