Görüş Bildir

Facebook, WhatsApp'ın peşinde!

ABD'li bilişim uzmanlarının bildirdiğine göre, mobil cihazlarda yaygın olarak kullanılan WhatsApp uygulamasının satın alınması için Facebook yetkilileri görüşmeler yapmış.

Facebook, WhatsApp'ın peşinde!

TechCrunch sitesine konuşan kaynaklar, mobil cihazların en çok kullanılan uygulamalarından WhatsApp'ın satın alınması için, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in görüşmelere başladığını öne sürdü.

Santa Clara kentinde 2009 yılında kurulan WhatsApp, Android, BlackBerry, iOS, Symbian ve Windows Phone işletim sistemlerinde kullanılabilen bedava bir chat uygulaması geliştirdi. WhatsApp uygulaması, metin girmenin yanı sıra görüntü, ses ve video mesajları da paylaşmanızı sağlıyor. Kullanımı oldukça pratik olan bedava uygulama, Twitter ve Facebook gibi mobil cihazlarda en çok bulunan uygulamalardan bir tanesi.

Güvenlik unsurları nedeniyle ara sıra güvenlik uzmanlarının eleştirilerine maruz kalsa da, WhatsApp popüler bir uygulama olmaktan uzak kalmadı. Analistler şimdi, Facebook'un WhatsApp'i satın alarak, “bir diğer bir milyar kullanıcıya ulaşmak konusunda önemli bir hamle yaptığını” öne sürdü.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, bir süre önce BusinessWeek'e yaptığı açıklamada, “En çok ilgileneceğimiz alan kesinlikle mobil olacak... Dünyada cep telefonu olan 5 milyar insan var” demişti.

Gelecek adına büyük planları olduğu belli olan WhatsApp'ın, Arapça, Danimarkaca, Flemenkçe, Farsça, Fince, Fransızca, Almanca, İbranice, Hintçe, Macarca, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Korece, Malayca, Norveççe, Lehçe, Portekizce, Rusça, geleneksel Çince, İspanyolca, İsveçce, Taylandca, Türkçe ve Urdu dillerinde çevirmen aradığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi