Ford Ve Google Ortaklığı Olacak Mı?

Google'ın genellikle bilimsel araştırmalar yürüteceği Alphabet firması henüz çiçeği burnundayken Ford'la bu şirketle ilgili yakın temas halindeler. Bu işbirliği çerçevesinde Ford'un mühendisleri ve Google'ın mühendislerinin ortaklaşa bir sürücüsüz otomobil üretimine girecekler, daha doğrusu girmeleri bekleniyor

Ford Ve Google Ortaklığı Olacak Mı?

. Google, Audi'nin ardından Ford'la ortaklığa doğru gidiyor. Gündeme bakılırsa Ford geçtiğimiz yıl ortalarında sürücüsüz ve yarı sürücüsüz otomobillerinin ve sürücüsüz otomobil teknolojilerini tanıtmıştı, geçtiğimiz yılki IFA ve bu yılki CES fuarlarında da Ford'un üretiminde olan otomobil yazılımları tanıtılmıştı basına. Ford, bununla kalmayıp sürücüsüz ve bu konudaki teknolojilerini otomobillerine yarı yarıya yansıtmaya başladı ve bilinen adıyla Fusion teknolojisi artık yavaş yavaş otomobillere girmeye başladı. Ek olarak önceki senelerde Ford'un kendiliğinden park olayı aslında bu teknolojinin giriş olayı olmuştu. Google, Ford'tan ziyade önceden Audi ile birlikte bir tür hareket sensörü geliştiriyordu ve bu sensörler A3 ve A6 modellerinde uygulandı. Google'ın geliştirdiği bu sensörler Audi A3 modellerini yaklaşık 60kms'e kadar çıkarmıştı.

Google'ın genellikle bilimsel araştırmalar yürüteceği Alphabet firması henüz çiçeği burnundayken Ford'la bu şirketle ilgili yakın temas halindeler. Bu işbirliği çerçevesinde Ford'un mühendisleri ve Google'ın mühendislerinin ortaklaşa bir sürücüsüz otomobil üretimine girecekler, daha doğrusu girmeleri bekleniyor.  Bunlara ek olarak Google sadece otomobil değil Ford ile birlikte patentli sensör teknolojileri,, otomobil iletişim araçları, otomobil yapay zekaları geliştirecekler.

Asıl sürpriz olan durum ise, Google ile Ford'un ortaklaşa bir otomobil firması açma ihtimalleri. Kesinlikle böyle bir ihtimal var, sadece otomatik otomobillerin üretildiği bir çeşit fason şirket gibi bir durum ortaya çıkıyor. Alphabet içerisinde ilaç araştırmaları, yapay zeka araştırmaları gibi daha farklı ve uç noktalar ve aynı zamanda soyut araştırmalar olduğu için Google, otomobil konusunda pek "iş bölme" arzusuna gitmeyecek gibi.

Kaynak:Technotoday

Kaynak: Diyarbakır Söz