Google, YouTube'u ipten aldı!

İnternetin arama motoru devi Google bir süre önce Vulnerability Research Grants adında bir program duyurarak Google servislerinde olası güvenlik açıklarını bulana ödül vereceklerini açıklamıştı...

Google, YouTube'u ipten aldı!

Bilişim alanında faaliyet gösteren firmaların korkulu rüyası olan Hackerlara karşı firmalar her türlü önlemi almaktan çekinmiyor. İnternetin arama motoru Google da bir süre önce Vulnerability Research Grants adında bir program duyurarak Google servislerinde olası güvenlik açıklarını bulmayı kullanıcılara bırakmıştı...

Her zaman dışardan bakan üçüncü bir göz sizin göremediklerinizi görür anlayışını benimseyen Google, kendi servislerindeki güvenlik açıklarını bulmak ve kapatmak için Vulnerability Research Grants adında ödüllü (ödül düşük ama...) bir program başlattı.

Şirketin bu programına katılan Kamil Hismatullin isimli YouTube kullanıcısı, Youtube'daki yüksek öncelikli bir güvenlik açığı tespit etti. Video sitesinden istediği videoyu silmesine olanak sağlayan bu açığı firmaya açıklayan kullanıcı karşılığında 5 bin dolar gibi cüzi bir ödül aldı.

Video silme işlemini nasıl gerçekleştirdiğini anlatan bir video da yayınlayan Kamil, daha önce ünlü yıldız Justin Bieber'e ait bazı videoları da silmiş. Bu durumun başkaları tarafından istismar edilmemesi için Google'a haber veren kullanıcı, bu sayede Google'ı da kurtarmış oldu.