Görüş Bildir

Google'ın yeni sırrı 'Fuschia'

Bilişim teknolojisinde getirdiği yeniliklerle bilişim dünyasının ufkunu açan Google’ın, şimdi de yeni bir işletim sistemi üzerine çalıştığı bildirildi.

Google'ın yeni sırrı 'Fuschia'

Android ve Chrome OS’la mobil dünyada yepyeni bir kapı açan Google’ın üzerinde çalıştığı yeni işletim sistemiyle teknoloji dünyasına yeni ne tür kavramlar getirecek şimdiden merak konusu.

Edinilen bilgilere göre Google’ın üzerinde çalıştığı yeni sistem Android’in yerini alacak. Android’e göre daha güvenli ve performanslı olacağı iddia edilen sistemde kernel yani çekirdek sisteminde de köklü değişiklikler yapılacağı iddialar arasında.

Bu yeni çalışma ile Google, bugüne kadarki işletim sistemleri için kullandığı Linux kernel tabanından da vazgeçiyor. Bunun yerine, yeni geliştireceği işletim sistemi için Magenta kernel kullanacak. Bu yeni kernelin diğerinden farkı ise gömülü sistemlerde hızlı çalışması ve ölçeklendirilebilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca böylece işletim sisteminin kullanım alanlarının da genişletilmesi hedefleniyor.

Android Police'de yer alan habere göre Google'ın yeni işletim sistemi ile ilgili bazı bilgiler GitHub üzerinde yayınlandı. Fuchsia adındaki yeni işletim sistemi, hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek.

Android’in yerine çıkacağı belirtilen işletim sisteminin hali hazırda Android kullanan cihazların destekleyip desteklemeyeceği ise en çok merak edilen konulardan biri…

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi