Güneş enerjisiyle şarj olan pil yapıldı!

UPS’ler için kullanılan kuru tip akü üreticilerinin hoşlanmayacağı bir gelişme. ABD’li teknoloji firması Tesla, güneş enerjisi ile şarj olabilen piller üreterek bu ürünleri de evlerde jeneratör gibi kullanılmasını sağlayan cihazı yaptı.

Güneş enerjisiyle şarj olan pil yapıldı!

ABD’de elektrikli araç üretimi yapan Tesla firması, evler için geliştirdiği pilleri tanıttı. Powerwall adını verdiği cihaz, güneş panellerinden aldığı enerji ile şarj olabiliyor. Jeneratörle aynı işlevi gören cihaz, elektrik kesintileri ya da elektriğin olmadığı yerlerde kullanılabilecek.

Powerwall pilleri güneş enerjisi ile şarj olduktan sonra gece ya da güneşin olmadığı zamanlarda depoladığı enerjiyi kullanıyor. Tanıtımı firmanın CEO’su Elon Musk tarafından yapılan pil sisteminde 10 ve 7 kWh olmak üzere iki farklı kapasite seçeneği bulunuyor. 10 kWh olan sürümün ABD fiyatı 3500 dolar, 7 kWh olan sürümün fiyatı ise 3000 dolar olarak açıklandı.

Ağırlığı 100 kg olan piller uzman teknisyenler tarafından ev ve işyerlerine kurulabiliyor. Birden fazla pil aynı anda bağlanarak toplamda 90 ya da 63 kWh gücünde batarya sistemi kurulabiliyor. Piller yaz aylarında ilk olarak ABD’de satışa sunulacak.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Diyarbakır Söz