Huhhuuu, Google Play uçtu, işte muhteşem yenilik!

Artık Google'ın uygulama mağazası Play Store üzerinde yer alan uygulamaların aynı zamanda android wear sürümüne sahip olup olmadığını öğrenmenin hızlı bir yolu var. Bundan böyle uygulama detay sayfasını ekrana getiren "DEVAMI" seçeneğinin üzerinde küçük bir saat simgesi görünecek. Şu an için sadece mobil uygulamada görünen ikonun google play web sürümünde de yer alması bekleniyor.

Huhhuuu, Google Play uçtu, işte muhteşem yenilik!

Bir başka ilginç nokta ise Haritalar, Play Müzik ve Takvim gibi Google uygulamalarının Wear ikonuna sahip olmaması. Aynı şey üçüncü parti bir uygulama olan AccuWeather için de geçerli. Ancak özellik yayıldıkça bu durum mutlaka düzeltilecektir.

Bu özellik fena halde gerekliydi, önceden yeni uygulamaların android wear desteğini öğrenmenin tek yolu saatin kendisiyle bunu kontrol etmek veya geliştiricinin bunu açıklama bölümünde belirtmiş olmasını ummaktı.

Buna karşılık Apple, uygulamaları daha agresif bir şekilde  Apple Watch desteklemeye zorluyor. Bu kesinlikle Apple'ın kendi ürünü olan Apple Watch için yapabileceği her şeyi düşündüğünü gösteren başarılı bir pazarlama stratejisi olarak kabul edilebilir.

Kaynak: CHIP

Kaynak: Diyarbakır Söz