Görüş Bildir

iPhone 7 ne zaman çıkıyor? iPhone 7 çıkışı için geri sayım başladı

Dünyanın hala en popüler ve ‘ağır’ telefonu olma ünvanını elinde tutan iPhone’un 7. Jenerasyon ürünü olan iPhone 7 için geri sayım başladı. iPhone fanatiklerinin merakla beklediği iPhone 7 ne zaman çıkacak sorusunun cevabı haberimizde…

iPhone 7 ne zaman çıkıyor? iPhone 7 çıkışı için geri sayım başladı

Teknoloji devi Apple’ın her yeni bir telefon modeli çıkarırken pazarlama stratejisinden midir bilinmez ama telefonun kendisinden önce spekülasyonları geliyor. Ancak kesin bilgilere göre önümüzdeki ayda yani Eylül ayında iPhone 7 modellerinin tanıtılması bekleniyor. Hatta Eylül ayının başlarından itibaren ön siparişlerin alınacağı da gelen haberler arasında.

BÜYÜK TANITIM 7 EYLÜL’DE

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın, 7 Eylül'de tanıtılması bekleniyor. Gelen son bilgilere göre dünya lansmanının hemen ardından, 9 Eylül'de Apple'ın online mağazasında önsiparişe çıkacak 2016 model iPhone modelleri, 16 Eylül ile birlikte mağazalardan satın alınabilecek. Bahsettiğimiz tarihler Amerika piyasası için geçerli hatta başta AT&T olmak üzere ülkedeki operatörler, satışa çıkış tarihine yönelik olarak çalışanlarına direktifler yollamaya başlamış bile.

Yeni iPhone'ların ülkemizi de içine alan yayılma politikasının detayları ise henzü belli değil. Bilindiği üzere Apple, kademeli olarak ikinci, üçüncü ve dördüncü dalgada telefonlarını farklı bölge ve ülkelere sevk ediyor. Eğer yeni telefonların tedarik zincirinde herhangi bir sorun olmaz ve talebe göre takvim değişiklikleri yaşanmazsa, Ekim-Kasım döneminde yeni iPhone modellerinin ülkemizde de resmi olarak satışa sunulmasını bekleyebiliriz. Tabi bu tarihlerden önce, spot pazarda ve çeşitli satış kanallarında Amerika'dan getirilen iPhone modelleri astronomik rakamlarla kendisine müşteri arayacaktır.

Yeni iPhone modelleri tasarım seviyesinde radikal bir değişim getirmiyor. Özellikle Plus modeli merak konusu zira çift kamera donanımıyla Apple adına bir ilki temsil edecek ve kullanıcılarına yeni bir deneyim sunacak. HTC'nin One M8 ile başlattığı ardından LG G5 ve Huawei P9 ile devam eden çift kamera konfigürasyonu, akıllı telefon dünyasında yaygınlaşmasını beklediğimiz bir özellik. Ek olarak her iki telefon da Apple'ın yeni A10 işlemcisiye gelecek. Performansı hakkında yorum yapmak erken olsa da resmi olmayan bazı sonuçlar, GeekBench testinde tek ve çok çekirdekte %18 civarı kazanım gösteriyor. Ancak kesin sonuçları ve A10'un asıl gücünü ancak lansman sonrasında görebileceğiz.

IOS10 ile gelecek telefonlarda  3.5mm kulaklık girişine de veda ediyoruz. Pil kapasitesinde ise artış olacak. Küçük olan modelin 1960mAh kapasiteli pille gelmesi beklenirken, RAM kapasitesinin 3GB olacağı da sık sık gündeme geliyor. Bir başka önemli gelişme ise Apple'ın yeni telefonlarla 16GB depolama kapasitesine veda edecek olması. Evan Blass'in altını çizdiği, hatta kılıflarını paylaştığı ve teknoloji dünyasının üzerinde konuştuğu tasarımı merak edenler aşağıdaki videomuzu izleyebilirler. En çok merak edilen konulardan biri de fiyatlar, ancak şu an yorum yapmak için oldukça erken.

Kaynak: donanımhaber.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi