iPhone'nin pil sorununu facebook çözdü

Mobil telefonların kâbusu olan çabuk biten pillerin en büyük nedenlerinden biri de Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları. Facebook bu sorunu çözdü ve bunun için bir güncelleme yayınladı.

iPhone'nin pil sorununu facebook çözdü

iOS uygulamalarında pilin çabuk bitmesine neden olan açığı bulup gereken yamayı yayınladıklarını belirten Facebook yetkilileri sorunun ağ kodundaki ‘CPU spin’den kaynaklandığını açıkladı.

Facebook yetkilileri, kullanıcılardan gelen geri dönüşümlerde iOS sistemlerinde pilin çabucak tükendiğini ve bunda da Facebook’un etkisinin olduğu vurgulanıyordu. Firma, yaptıkları araştırmalar sonucu sorunun ağ kodundaki "CPU spin'den" kaynaklandığını tespit ettiklerini ve bu sorunun arabadaki bir çocuğun tekrar tekrar "geldik mi?" diye sormasına benzediğini ve bu tekrarlayan işlemin pil kullanımını artırdığını söyledi.

İkinci sorun ise Facebook'un uygulama içi videoların ses işlemesiyle ilgili. Grant'a göre video izledikten sonra Facebook uygulamasından çıktığınızda ses oturumu, videoyu sessiz izlemeniz halinde bazen açık kalıyordu. Grant'a göre buradaki durum, müzik uygulamasını kapatıp, başka şeyler yaparken müzik dinlemeye benziyor. Ancak burada hata sonucu oluşan durum, sesin devam etmesine izin vermiyordu. Grant, arka planda ses çıkmasa da işlemin uyanık kaldığını ve pili tüketmeye devam ettiğini söylüyor.

Grant, pil sorunlarının Facebook'un konum tabanlı işlevleriyle veya konum geçmişiyle ilgisi olmadığını da belirtti. Yeni güncellemenin bu sorunları gidermesi bekleniyor. Uygulamada pille ilgili başka sorunların olup olmadığı bilinmiyor, ancak Grant, pil kullanımını geliştirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çiziyor.

Bu arada mobil kullanıcılar Twitter'dan da benzer şekilde bir yama bekliyor. Çünkü Twitter da hatırı sayılır bir şekilde pil tüketiyor.

Kaynak. chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz