Maya efsanesi, Meksika otellerini doldurdu

21 Aralık Cuma gününü dünyanın sonu olarak açıklayan Mayalar, Meksika’daki antik yerlerde yeni bir çağın başlangıcı olarak kabul ettikleri bugünü kutlamalarla geçirdi.

Maya efsanesi, Meksika otellerini doldurdu

Dünyanın dört bir yanından gelen mistikler, hippiler ve bir çok çeşit insan Maya kalıntılarının üzerine gelerek yeni dönemin insanlık için daha iyi olacağını umarak tören yaptı. Güneş Meksika üzerine doğup normal geçişini tamamlayınca insanlar şükranlarını değişik şekillerde gösterdiler.
5125 yıllık uzun Maya takviminin sonuna gelindiğinde birçok insan dünyanın sonunun gelip kıyametin kopacağına inanıyordu. Ancak durum tam tersi oldu.
Mary Lou Anderson adlı 53 yaşındaki Las Vegaslı bilgi teknolojisi danışmanı, ‘Bu dünyanın sonu değil, sevgi ve manevi duyguların uyanışıdır’ açıklamasını yaptı.

Oysaki internette dolaşan şehir efsanelerinde, kitlesel intiharlar, büyük elektrik kesintileri, doğal afetler, salgın hastalıklar ve daha neler neler yazıyordu.

Guatemala'da bulunan Nobel Barış Ödüllü Rigoberta Menchu, '22 Aralık gündoğumuna kadar bekleyin, işte o zaman Mayalar konuşacaktır' diyerek akıllarda soru işareti bıraktı.

Mayaların ruhani liderlerinden Alberto Arribalzaga ise 'galaktik köprüler kuruldu. Evren bizi daha yüksek bir seviyeye çıkaracak' diyerek bambaşka bir bakış açısı getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz