Microsoft, İnternet Explorer İçin Büyük Bir Adım Attı!

Microsoft, 12 Ocak 2016 tarihinde İnternet Explorer'in eski sürümleri silerek yeni ve son sürüm için güncelleme ve güvenlik çalışmaları başladı.Haber Deyatı için Tıklayın...Gelen haberler Microsoft'un sessizce 12 Ocak 2016 sonrasında hala eski tarayıcı ve istemci kombinasyonu ile çalışan şirketlere Özel Destek Anlaşmaları (CSA) sunmaya başladığını gösteriyor.

Microsoft, İnternet Explorer İçin Büyük Bir Adım Attı!

The Register internet sitesi yaklaşık 100 bin bilgisayarla çalışan çok büyük bir üreticinin Microsoft'la CSA anlaşması imzaladığını söyledi. Bahsi geçen firmanın Windows 8.1 ve IE 8 kombinasyonuyla çalıştığı ifade ediliyor.

Microsoft, 12 Ocak sonrasında Windows 8.1 üzerindeki Internet Explorer 8 için tüm güvenlik güncellemelerini durduracak, ancak CSA anlaşmasına sahip olanlar için destek sürdürülmeye devam edecek.

Yazılım devi IE destek ömrü hakkında yaptığı açıklamada: "12 Ocak 2016'dan itibaren yalnızca desteklenen bir işletim sistemi için kullanılabilir olan en güncel Internet Explorer sürümü teknik destek ve güvenlik güncelleştirmeleri alacaktır" diyor.

Microsoft kanadından ise konuyla ilgilli henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Şirketin CSA hakkında konuşmayı reddettiği bildiriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz