Görüş Bildir

Microsoft Surface, Apple MacBook Air’e karşı!

İki teknoloji devinin ezeli rekabeti reklamlarda da devam ediyor. Apple’ın Macbook Air’ine karşı Microsoft Surface’i tanıtırken, Apple’ın MacBook Air model bilgisayarını karşısına aldı. Bir dönem Apple iMac bilgisayarların tanıtım reklamında da kişisel bilgisayarlarda kullanılan kablo karmaşasına ve Microsoft Windows’un sistem yüklenmesine taş atmıştı.

Microsoft Surface, Apple MacBook Air’e karşı!

Yazılım devi Microsoft mobil pazardaki rekabetini Surface ile devam ettirmek niyetinde. Son yayınlanan tanıtım reklamında ise kendisine rakip olarak Apple’ın Macbook Air modelini aldı. Apple MacBook Air modelinin eksik taraflarını göstererek Surface’in daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Microsoft, daha iki hafta önceki reklamında iPad Pro ve Apple'ın dijital asistanı Siri'ye taş atmıştı.

Reklamda iki cihaz arasında müzikli bir karşılaştırma yapılıyor ve Microsoft, MacBook Air'in eksik yönlerini, Surface Pro 4'ün ise daha üstün olan yönlerini öne çıkarıyor. Bilgisayarının çıkartılabilir klavyesini, dokunmatik ekranını ve kalemini kafiyeli sözlerle öven firma, MacBook Air'in "daha yavaş, daha ağır ve biraz kare" olduğunu söylerken Surface Pro 4'ün "daha hafif olduğunu" kulağa hoş gelen kafiyelerle söylüyor.

Apple’ın yıllar önce iMac model bilgisayarların tanıtımını yaparken Microsoft Windows sistemini çalıştıran bilgisayarları örnek göstererek iMac bilgisayarları ön plana çıkarmıştı. Yalnız bu reklamdan mıdır bilinmez ama iMac bilgisayarlar bilgisayar sektöründe çığır açtı ve hem Apple’ın ufkunu açtı hem de bilgisayar dünyasının yönünü değiştirdi.

Haberin Kaynağı: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi