Microsoft'un yeni mobil silahları: Lumia Cityman ve Lumia Talkman

Nokia’yı satın aldığından beri üst sınıf telefon üretmeyen Microsoft’un yakın zamanda üst sınıf iki model telefon çıkaracağı duyuruldu.

Microsoft'un yeni mobil silahları: Lumia Cityman ve Lumia Talkman

Nokia’yı satın alarak mobil pazara giriş yapan yazılım devi Microsoft’tan yeni hamle. Şimdiye kadar daha çok giriş seviyesi diye tabir edilen basit telefonlar üreten şirketin iki yeni üst model telefon üzerinde çalıştığı bildirildi.

UnleashThePhones sitesinde yer alan bir habere göre, Microsoft Lumia Cityman ve Lumia Talkman adını verdiği iki yeni model üzerinde çalışıyor. Telefonların teknik özelliklerine bakılacak olursa pek de yabana atılacak özellikler değil. Lumia Cityman QHD (2560 x 1440p) çözünürlüklü 5,7 inç ekran, 64 bit sekiz çekirdekli Snapdragon işlemci, 3 GB RAM, microSD ile artırılabilir 32 GB hafıza, 20 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve 3.300 mAh kapasiteli pil gibi güçlü özellikler barındırıyor.

Lumia Talkman ise Cityman ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Cihazda QHD çözünürlük, 64 bit altı çekirdekli Snapdragon işlemci, 3 GB RAM, microSD ile artırılabilir 32 GB hafıza, 20 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve 3.000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Telefonların ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda ise henüz net bir tarih yok. Fakat beklentiler Windows 10’un resmi çıkışından sonrası olduğu yönünde.

Kaynak: Diyarbakır Söz