Müjde! Periscope'un merakla beklenen Android sürümü yayında!

Birçok ünlünün de kullandığı Twitter’ın Periscope (Canlı Yayın) uygulamasının Android versiyonu da çıktı. Birçok Android telefon sahibi insanların büyük heyecanla beklediği Periscope uygulaması artık Android’de.

Müjde! Periscope'un merakla beklenen Android sürümü yayında!

Yaklaşık iki ay önce Apple iOS için yayınlanan Periscope’un Android versiyonunun temel özellikleri de aynı. Lakin Periscope'un Android için yenilikler yaptığını görmemek büyük haksızlık olur.

Android için Google'ın material design prensiplerine bağlı olarak hazırlanan Pericope'un tasarım açısından iOS'ten ayrıştığı ilk göze çarpan farklılık. Bununla birlikte canlı yayına ara vermek zorunda kaldığınızda, Periscope Android uygulaması kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiren bir özelliğe sahip. Örneğin canlı yayın izlerken arandığınız ya da mesaj aldığınızda kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan "tekrar başlat bildirimi" seçeneğini görüyorsunuz.

Uygulamanın özellikleri ise şöyle;

Uygulama, Android kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği modern bir tasarıma sahip

Android kullanıcıları bildirim ayarları üstünde kontrole sahip. Bu bildirimler, Twitter'da takip ettiğiniz biri Periscope'ta ilk kez aktif olduğunda "İlk Yayın Bildirimi", Periscope'ta takip ettiğiniz biri bir başkasının yayınını paylaştığında"Paylaşma Bildirimi" adıyla adlandırıldı.

Android'deki Periscope, yayın izlerken sizi biri aradığında veya size biri mesaj attığında kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan "Tekrar Başlat bildirimi" seçeneğini sunuyor.

Android'deki Periscope kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler