Nexus telefonu bıraktı, tabletle devam ediyor

Android'li bir tabletin ne kadar iyi olabileceğinin ispatı olan Nexus 7'nin yeni bir modeli yolda olabilir. Sızıntılarıyla ünlü Evan Blass'ın yeni bir tweet'ine göre Huawei, "yılsonundan önce" 7 inç'lik, 4GB RAM'li bir tablet tanıtacak.

Nexus telefonu bıraktı, tabletle devam ediyor

"Yeni Nexus" eğer Google'ın yeni telefonları Pixel ve Pixel XL ile 4 Ekim'de tanıtılırsa, "Nexus" ismini taşımayabilir. Firma telefonlarında Nexus ismini kullanmayı bırakacağı için tabletlerin de bu yoldan gideceğini düşünüyoruz. Bunun yanında Huawei'nin "Huawei 7P" adının kullanım hakkını senenin başında almış olması, bu yeni dedikoduyu daha da ilginç bir hale getiriyor.

Asus'un geliştirdiği ilk Nexus 7, Android'li tabletlerin iyi olabileceğini gösterdiği gibi, uygun fiyata "ucuz" gibi görünmeyen, sağlam bir tasarım sunmanın mümkün olduğunu ispatlamıştı. HTC tarafından üretilen Nexus 9 ise sunduklarına kıyasla biraz pahalıydı. Son olarak Pixel C, Android N ortaya çıkana kadar istediği ilgiyi üzerine çekemedi. Huawei, Nexus 6P gibi Google cihazlarıyla Nexus cihaz üretme işinin altından kalkabileceğini göstermişti. Gelecek yeni tabletin nasıl olacağını biz de merak ediyoruz; bu yüzden gözümüz Google'ın etkinliğinde olacak.

Kaynak: CHIP

Kaynak: Diyarbakır Söz