Samsung, Apple’a 5 yıl sonra 548 milyon dolar ödeyecek

Koreli teknoloji devi Samsung’la, dünya devi Apple arasında 5 yıldır süren patent davasında Samsung tazminat ödemeyi kabul etti ama, ödediği parayı geri alma hakkını da saklı tutarak…

Samsung, Apple’a 5 yıl sonra 548 milyon dolar ödeyecek

İki teknoloji devi arasında 5 yıldır süren patent davasında Apple, Samsung’u iPhone tasarımını kopyalamakla suçluyordu. Gözde ürünü iPhone’ların tasarımını kopyalamakla itham ettiği Samsung’a açtığı davada yülü miktarda bir tazminat istiyordu şirket. 5 yıl süren hukuk savaşlarında nihayet Samsung tam 548 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Samsung ve Apple, ortak bir açıklama yaparak Samsung’un 1 hafta içerisinde Apple’dan bir fatura alması durumunda, 10 gün içerisinde 548 milyon dolar ödeme yapacağını duyurdu.

Ancak Samsung tazminatın ilk bölümünü ödemeyi kabul etmesine rağmen ödediği/ödeyeceği parasını geri almak için hakkını saklı tuttuğunu da belirtti.

ABD Paten ve Marka Ofisi de şu anda Apple’ın şikayetini belirttiği ürünlerde kullanılan patentleri gözden geçiriyor. Davanın son aşamasında kararı 2016 yılında jüri heyeti verecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz