Samsung Yeni Bataryası ile Pil ömrü 2 Kat Artacak!

Teknoloji Devi Samsung yeni teknoloji bataryası sayesinde pil ömrü normalinden 2 kat daha uzun ömürlü olacağını doğruladı.

Samsung Yeni Bataryası ile Pil ömrü 2 Kat Artacak!

Konu üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung, şu anki bataryaları neredeyse 2 katı oranında güçlü kılacak yeni bir madde üzerinde çalıştığını doğruladı. Samsung Electronics tarafından yapılan açıklama göre firma, yeni üretilecek olan batarya tiplerinde Grafen adında bir maddeye yer vermek istiyor.

Bu madde ile birlikte çok çabuk şarj olabilen bataryalar, aynı zamanda bünyelerinde eskiye nazaran daha fazla elektrik yükünü de barındırabilecek. Şimdilik test aşamasında olan bu yeni teknoloji, neredeyse şimdikinden 1.5 - 1.8 kat daha güçlü bataryaların üretilmesini mümkün kılıyor. Açıkçası kısa sürede biten şarjlar, kullanıcıların canından bezdirmiş durumda. Bunun adına güç tasarruf modları geliştirilse de hep yazılım konularında yenilikler görebildik. Yıllardır kullanılan batarya teknolojisinin gelişmesi ise beraberinde daha büyük bir yeniliği getirmiş olacak. Bu yeni nesil bataryalar ile sadece akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerde değil aynı zamanda elektrikli otomobillerde de değişimin yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler