Samsung’a yapılan suçlamalar asparagas çıktı!

Geçtiğimiz günlerde Alman otomotiv devi Volkswagen’in karşılaştığı suçlamaları teknoloji devi Samsıng’a sıçradı. İddialara göre enerji tasarruflu olarak piyasaya sürülen Samsung televizyonları tasarruflu olmadığı yönünde. Samsung ise konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaları sert bir dille yalanladı.

Samsung’a yapılan suçlamalar asparagas çıktı!

Karbon emisyon ölçümlerinde hile yaptığı ortaya çıkan Volkswagen’in ardından benzer suçlama ile Samsung da karşı karşıya kaldı. Guardian’da yer alan habere göre, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un da, ürettiği enerji tasarruflu televizyonlarda testleri yanılttığı iddia edildi. Enerji tasarrufu televizyonların test sonuçlarına göre az elektrik kullandığı, fakat gerçekte diğer televizyonlar gibi dünya standartlarında enerji tükettiği ileri sürüldü. İddia üzerine Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, tasarruf testlerinin sıkılaştırılacağı ve bu konudaki tüm iddiaların derinlemesine araştırılacağı açıklandı. Bu durum, Samsung’un Volkswagen gibi testleri geçmek için hile yapıp yapmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Samsung bu iddiaları şiddetle reddediyor. Samsung, kullandığı “motion lighting” teknolojisi ile televizyonlardaki ekran parlaklığını azalttıkları için bu durumun ortaya çıktığını belirtti.

Otomotiv devi Volkswagen, ABD’de sattığı dizel araçlara yüklediği bir yazılımla, araçların karbon emisyonunu düşük gösterdiği ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından Volkswagen’in CEO’su Martin Winterkorn istifa etmiş, şirket 11 milyon aracını geri çağırmıştı.

SAMSUNG’TAN İDDİALARA YALANLAMA GELDİ

İddialar üzerine Samsung’tan bir açıklama geldi. İddiaları kesin bir dille reddeden Samsung, “motion lighting” teknolojisini geliştirme amacanının, tvlerin çevre üzerindeki etkisini azaltmak olduğunu belirtti. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

“TV ayarlarımızdan birinin, denetim laboratuvarı testlerinde, yanıltıcı bir enerji performansı sunmak üzere tasarlandığı yönündeki iddiayı kesinlikle reddediyoruz.

Hareket aydınlatması (motion lighting), sadece uyumluluk testleri sırasında devreye giren bir ayar değildir. Bu ayar, tüketici  televizyonu aldığında otomatik olarak açılır ve standart görüntüleme modunda olduğu sürece açık kalır. Ayrıca bu ayar, televizyon teknolojisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak üzere geliştirdiğimiz özelliklerden biridir. Özetle, hareket aydınlatması, laboratuvarda çalıştığı gibi, kullanıcının evinde de aynı şekilde çalışmaktadır.

Samsung olarak sunduğumuz teknolojilerle gurur duyuyor, bu alanda daha fazla yenilik yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Diyarbakır Söz