Sony, 40 yıllık teknolojisini bitirdi! Elveda Betamax

Bir zamanların en lüks teknolojik cihazlarından olan betamax videolar - günümüzde hala da kullanan var- artık tarihe karışıyor.

Sony, 40 yıllık teknolojisini bitirdi! Elveda Betamax

Video teknolojinde Blue-Ray ve MKV formatlarının giderek yaygınlaşmasının ardından DVD bile güncelliğini yitirmeye başladı. 4K görüntü tekolojisinin taşınabilir cihazlara da girdiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Tam da bu arada teknoloji devi Sony, gözbebeği eski teknoloji Betamax’la ilgili tarihi kararını açıkladı.

Herkesin bildiği gibi Betamax eski VHS gibi bir kaset formatı. Hemen herkesin evinde bir dönem bulunmuş olan bu cihazları şu anda bile hala kullanan olduğunu da hatırlatmak gerek. Sunduğu kaliteli görüntüyle favori durumda olan Betamax da veda etmeye hazırlanıyor.

Japon teknoloji devi Sony, 40 yıllık Betamax kasetlerinin satışını durduracağını açıkladı. Gerçi Betamax kasetler her ne kadar ülkemizde artık çok fazla satılmasa da Japonya, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde satışı var.

Betamax kasetlerinin satış bitiş tarihi net olmasa da 2016 yılının mart ayından itibaren resmen durdurulacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz