Görüş Bildir

PATLAYICIYLA YAKALANDILAR

Mardin'de 3 terörist, 250 kilo patlayıcıyla yakalandı

PATLAYICIYLA YAKALANDILAR

MARDİN'de, polisin düzenlediği operasyonda, bir araçta 32 ayrı eylemde kullanılmak üzere düzenekleri ile hazırlanan yaklaşık 250 kilo patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili araçtaki PKK'lı 3 terörist ile bu kişilerle işbirliği yaptığı belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla, bir araçla seyahat PKK'lı 3 teröristi yakaladı. Araçta yapılan aramalarda 250 kilo patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcıların 32 ayrı saldırıda kullanılmak üzere düzenekleriyle birlikte hazırlandığı belirlendi. Teröristlerin bombaları, olası saldırıların gerçekleştirileceği noktalara taşıdığı ifade edildi. Teröristlerle işbirliği içinde olduğu öne sürülen 2 kişi de yakalanarak gözaltına alındı. Mardin Valiliği'nin konu ile ilgili detaylı açıklama yapacağı belirtildi.

 

VALİLİK: BOMBALAR METROPOL İLLERE TAŞINACAKTI

Mardin Valiliği, 250 kilo patlayıcının ele geçirildiği, 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklama yaptı. Suriye'den getirilen patlayıcının metropol illere taşınacağının planlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü ve uzantılarının faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik çevre il valilikleri ve güvenlik birimleri ile müştereken Mardin İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmada; terör örgütü mensuplarınca Suriye ülkesinden illegal yollar ile ülkemize sevk edilmiş yüklü miktarda patlayıcı maddenin, Ceylanpınar- Kızıltepe karayolu kullanılarak milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan şahıs/şahıslar tarafından eylem amaçlı metropol illere taşınacağı bilgisinin alınması üzerine operasyona başlanmıştır.

31 Ekim 2018 günü Saat 19.30 sıralarında Ceylanpınar- Kızıltepe karayolu üzerinde 72 …. plaka sayılı araç üzerinde yapılan uygulamada, toplam 247,864 kilo PETN olduğu tespit edilen patlayıcı madde, düzenekler ile birlikte V.T. , F.T. ile A.D. isimli (3) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı geçen şahıslar ile yapılan ön görüşmede, kendilerine bu konu ile ilgili yardım ettikleri değerlendirilen F.T. ile Y.O. isimli şahıslar aynı gün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili olarak tüm milis/işbirlikçi şahıslar ile eyleme ilişkin faillerin tespitine yönelik çalışmalar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Bu operasyon kapsamında  5 şahıs gözaltında bulunmaktadır. Ele geçen malzemeler, 247 kilo 864 gram PETN patlayıcı, 6 adet alpha fire kumanda, 32 adet alpha fire alıcısı, 62 adet elektrikli kapsül, 40 metre infilaklı fitil, 1 adet ruhsatsız tüfek, 6 adet kartuş ele geçirilmiştir. Adli tahkikat Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmektedir. Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi