Turkcell'den hem akıllı hem modern sanat müzesi

Müze ziyaretçileri, akıllı telefonlardaki bluetooth bağlantısından hassas konum belirleme yapabilen ‘beacon’ teknolojisi ile müze hakkında çeşitli bilgilere kolayca ulaşabilecek.

Turkcell'den hem akıllı hem modern sanat müzesi

Yeni dijital hizmet sayesinde müze ziyaretçileri, sanat eserleriyle ilgili yazılı, fotoğraflı ve videolu bilgiye erişecek. Teknolojik rehber olarak kullanabilen hizmet, iOS ve Android işletim sistemlerine indirilen İstanbul Modern uygulaması üzerinden kullanılabilecek. Proje kapsamında yazılı ve görsel içerikleri dinlemek için ücretsiz internet bağlantısı da sunuluyor.

Topluma katkı yapmayı sadece kendi faaliyet alanlarının dışına da taşıdıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Eğitim, spor, kültür-sanat gibi sahalarda teknolojimiz, uzmanlığımız ve sahip olduğumuz tüm kanallarla ülkemize hizmet etmek için çalışıyoruz. 2012 yılında başlayan işbirliğimiz kapsamında İstanbul Modern’in iletişim ve teknoloji sponsorluğunu üstlenerek müzenin iOS ve Android mobil uygulamasını geliştirdik. Şimdi de bu işbirliğimizi yeni bir boyuta taşıyacak bir ilke imza atıyoruz. Bu uygulama ile Türkiye’nin ilk beacon bütünleşmiş müze uygulamasını hayata geçirdik. Bundan böyle İstanbul Modern’i ziyaret edenlere Turkcell teknolojisi rehberlik edecek” dedi.

İstanbul Modern’in 11. yılını geride bıraktığını hatırlatan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Beacon teknolojisi ve yenilenmiş mobil uygulamayla ziyaretçilerimize müzemizin çeşitli faaliyetlerine daha kapsamlı bir erişim olanağı sunuyoruz. Bu sayede izleyiciler sanat yapıtlarını ve sanatçıların dünyalarını anlama ve tanıma yönünde daha etkin bir iletişim kurma olanağına sahip oluyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz