Görüş Bildir

WhatsApp’a ‘hareket’ geliyor

WatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra kendini geliştirmeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger artık GIF desteği de sunacak.

WhatsApp’a ‘hareket’ geliyor

Mobil mesajlaşma uygulamalarının lideri konumunda olan ve 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip WhatsApp kullanıcı kitlesini daha da genişletmek için atılımlar yapmaya devam ediyor.

Bu amaçla WhatsApp mühendisleri, uygulamaya GIF desteği sunacak olan kodları hayata geçirdi. WhatsApp için yapılan güncellemeyle artık kullanıcılar birbirlerine hareketli GIF gönderebilecek.

Sosyal medya uygulamalarından Instagram’da “Hikayeler”, Facebook’ta Rio 2016 ile birlikte yeni sticker’lar ve filtreler, Linkedin’e video desteği, Tumbler’a reklam yenilikleri gibi pek çok yeni düzenlemeler gelmişti.

ÖNCE ANDROID’E GELECEK

Tüm bunların yanında ise Facebook, sosyal medyadaki GIF paylaşımlarının fazlasıyla yaygınlaştığını farketmiş olmalı ki WhatsApp Messenger için GIF desteği sunmaya hazırlandığı açıklandı. Genel perspektiften bakacak olursak WhataApp’a gelecek yenilik için geç kalınmış olduğu söylenebilir.

Yayınlanacak güncellemeyle öncelikle Android telefonların GIF desteğine sahip olacağı açıklandı. Yeni güncellemenin iOS platformuna ne zaman geleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi