WhatsApp’la sesli görüşme nihayet iPhone’da

WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde Android uyumlu sistemler için çıkarmış olduğu sesli görüşme özelliği nihayet iOS sistemler için de geldi.

WhatsApp’la sesli görüşme nihayet iPhone’da

Geçen ay Facebook’un F8 Geliştirici Konferansında WhatsApp’ın sesli görüşme özelliğiyle ilgili bilgi veren Brian Acton bu özelliğin kısa süre içinde iOS sistemler için çıkarılacağını duyurmuştu.

Ve bugün itibariyle iOS uyumlu mobil cihaza sahip kullanıcılar WhatsApp’ın bu özelliğinden yararlanabilecek.

Yalnız WhatsApp’ın bu özelliğini kullanabilmeniz için iPhone’unuzun kilidini jailbreak yoluyla açmanız gerekiyor. Cihazınız şartları karşılayabiliyorsa Cydia’yı açın ve AppSync Unified’ı kullanarak WhatsApp’ın son beta sürümünü yükleyin.

WhatsApp’ın 2.12.1.97 beta sürümünü geliştirici sekmesinden indirebilirsiniz. İndirme işlemi bittikten sonra WhatsApp uygulamasını yeniden başlatın. Bütün bu işlemler bittikten sonra iOS işletim sistemine sahip cihazlarınızdan WhatsApp sesli arama özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

iPhone’nunuz Jailbreak’lı değilse ya da bunun için jailbreak’ı kullanmak istemiyorsanız WhatsApp sesli arama uygulaması için biraz daha beklemeniz gerekmektedir. WhatsApp’ın final sürümüne ulaşmak için yaklaşık olarak biraz daha beklemelisiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz