Görüş Bildir

Yok Artık! Android’e Yeni Bir Ortak mı Geliyor!

Tartışmasız en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome’da beklenmedik bir değişiklik gelirken Android destekli ilk bilgisayar uygulaması geleceği açıklanırken tarihin uzun olması dikkatlerden kaçmadı. Teknoloji’de bir yıl uzun bir süre Google yaptığı bu hamle oldukça riskli gibi gözüküyor.

Yok Artık! Android’e Yeni Bir Ortak mı Geliyor!

Yeni bir rapor Google ve bağlı olduğu şirketi Alphabet’in Chrome işletim sistemini kaldırmayı planladıkları söylentileri ortaya çıktı. Wall Street Journal’ın haberine göre Google, Chrome OS ve mobil işletim sistemi Android’i birleştirmeye hazırlanıyor, 2017 yılında bilgisayarlar ve laptopların yanı sıra mobil cihazlar üzerinde çalışan Android OS işletim sistemini yaygınlaştırarak Chrome’u Os’a dahil ederek tek bir işletim sistemi kurmayı planladıkları gözüküyor.

Şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgiler dahilinde önümüzdeki yıl OS’u bilgisayarlara uygun hale getirerek Google Chrome uygulamasını kaldırmayı planladıklarını ve yeni sistemin tanıtımının önümüzdeki yıl yapılacağı bilgileri aktarıldı.

Rapor, önümüzdeki yıl düzenlenecek Google I/O konferansında yeni kombine Android OS işletim sistemini görebileceğimizi açıklarken, Chrome tarayıcısının isminin aynı kalacağını ancak işletim sisteminin tamamen değişeceğini ayrıca Chromebook’larda yeni bir isimlendirme yapabilecekleri aktarıldı.

Microsoft da Windows 10 lansmanıyla birlikte kendi işletim sistemleri için benzer bir birleştirmeye giderek masaüstü, mobil ve Xbox konsolunu tek işletim sistemi çatısı altına toplamıştı.Yani Google uygulamalarını birleştirerek toparlama işlemine olumlu bakıyor.

Kaynak:Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi