Görüş Bildir

30 terörist etkisiz hale getirildi

Yurt genelinde son bir haftada düzenlenen terör operasyonlarında 3'ü sözde üst düzey olmak üzere 30 terörist etkisiz hale getirildi.

 30 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca 1419 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 232, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 43, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 446, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 9 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan planlı operasyonlarda, 730'u terör suçları, 71'i düzensiz göç, 3 bin 403'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 204 kişi yakalandı.

İç güvenlik operasyonlarında 14'ü ölü, 5'i sağ, 11'i teslim olmak üzere 30 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin 3'ünün bölücü örgütün sözde "üst düzey" elemanlarından olduğu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi