Görüş Bildir

Boşandığı eşini 13 yerinden bıçakladı; 'Çok sevdiğim ve kıskandığım için yaptım'

ESKİŞEHİR'de 2 yıl önce boşandığı, 1 çocuk annesi 37 yaşındaki Zeynep Döngül'ü sokakta 13 yerinden bıçakla yaralamaktan yargılanan taksi şoförü 39 yaşındaki Bayram Tekinkoca, "Olayı, eski eşimi çok sevdiğim ve kıskandığım için yaptım" dedi.

 Boşandığı eşini 13 yerinden bıçakladı; 'Çok sevdiğim ve kıskandığım için yaptım'
Cumhuriyet Mahallesi İş Bulma Sokak'taki İki Eylül Ortaokulu önünde 16 Nisan gecesi meydana gelen olayda, fabrika işçisi Zeynep Döngül, kadın arkadaşlarıyla birlikte gittikleri bir eğlence yerinden çıktıktan sonra boşandığı eşi 39 yaşındaki Bayram Tekinkoca ile karşılaştı. Zeynep Döngül, taksi şoförü Bayram Tekinkoca'nın araca binme teklifini kabul etmeyince 13 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Döngül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan ve bir gün sonra polis merkezine giderek teslim olan Bayram Tekinkoca da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Bayram Tekinkoca, eski eşini kıskançlık yüzünden bıçakladığını ve pişman olduğunu söyledi. Tekinkoca ilk duruşmada kendini şöyle savundu:
"Olay günü arkadaşları ile birlikte boşandığım eşimi çarşıya bıraktım. Kendisi hastaneye giderek rapor alacaktı. Bir süre sonra kendisini aradım. Ancak telefonuma bakmadı. Ben de yanındaki arkadaşlarından birisini aradım. Arkadaşı Zeynep'in yanında olmadığını ancak kolunu sardıklarını söyledi. Zeynep'i merak ettiğim için bir başka arkadaşına mesaj attım. Sürekli gittikleri bir mekanda oldukları şeklinde mesaj geldi. Yolumun üstü olan mekana uğradım. Boşandığım eşim, bir bayan bir de erkek arkadaşı oturuyorlardı. 'Kusura bakmayın rahatsız ettim, muhabbetiniz bol olsun' diyerek oradan ayrıldım. Arkamdan Zeynep telefon açarak niye böyle davrandığımı sordu. Ben de neden o adamla oturduklarını sordum ve telefonu kapattık. Tekrar mekana gittim ve eve kendim götüreceğimi söyledim. Bu sırada tartışma çıktı, beni ittirdi. Ben ondan sonra olanları hatırlamıyorum. Zeynep'in bağırdığını duyunca kendime geldim. Zeynep yerde kanlar içinde yatıyordu. Kaç kez bıçak darbesi vurduğumu da hatırlamıyorum. Pişmanım. Olayı eski eşimi çok sevdiğim ve kıskandığım için yaptım. Zeynep benim hayatta tutunduğum bir daldı ve ben o dalı kırdım."
Uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Zeynep Döngül, duruşmada kendisini bıçaklayan eski eşinden şikayetçi olduğunu söyledi. Döngül,"Olay günü mekanda yanımızda bulunan erkek arkadaşımız evli bir çocuk babasıdır. Kendisi işyerinden arkadaşımızdır. Onunla bir gönül bağımız yoktur. Mekandan çıkarken boşandığım eşim yanıma gelerek sinirli bir şekilde bana arabaya binmemi söyledi. 'Binmeyeceğim' deyince bıçakla göğsüme vurdu. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve telefon kayıtlarının incelenmesi için duruşmayı 26 Temmuz 2016 tarihine erteledi.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi