10 bin çocuğa bayram hediyesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı il ve ilçelerde yaşayan, aralarında öksüz ve yetimlerin de bulunduğu 10 bin çocuğa giysi dağıtılıyor.

10 bin çocuğa bayram hediyesi

Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan yardıma ilişkin açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Şırnak'ın bazı ilçelerini ziyaret ederek, giyim yardımlarını çocuklara ulaştırdıklarını söyledi.

Aslan, ilk olarak Silopi ilçesindeki 5 öksüz kardeşi, 90 yaşındaki nineleri Lale Atalay'ın evinde ziyaret ettiğini belirterek, çocukların annelerinin 7 yıl önce öldüğünü, babalarının ise aile geçimine katkı sağlamak için çobanlık yaptığını öğrendiğini anlattı.

BAYRAM HEDİYESİ

Devletin yanı sıra hayırseverlerin de desteği ile Atalay'ın torunlarına baktığını ifade eden Aslan, "Böyle mağdur çocuklara yardımlarımız sürecek. Turizmciler olarak terörün açtığı yaraları sarmak adına üzerimize düşen görevi bir nebze de olsa yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.'' dedi.

Aslan, başlattıkları kampanyanın bayramlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, "Ayrıca, 'Karanlığa Bir Işık da Sen Yak' projesiyle başlattığımız bu kampanya ile Şırnak'ın İdil, Cizre ve Silopi, Mardin ile Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine giderek 10 bin terör mağduru öğrencimizi giydiriyoruz. Amacımız, terörün yıprattığı yerlere bu şekilde gidip, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onların yalnız olmadığını kendilerine hatırlatmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz