Görüş Bildir

100 bin lirayı alıp kaçtı

Antalya'da fabrika işçisi Süleyman Toran, dini nikahla yaşadığı Gürcistan vatandaşı Nadezha Vakhania'nın 100 bin lira tutarındaki altın ve dövizle kaçtığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

100 bin lirayı alıp kaçtı

Döşemealtı ilçesinde oturan 47 yaşındaki Süleyman Toran, dini nikahla evlendiği 41 yaşındaki Nadezha Vakhania'nın kendisini dolandırdığı iddiasıyla savcılığa şikayetçi oldu. Toran, arkadaşı Özcan Kurtulmuş'un eşi Nina aracılığıyla tanıştığı Nadezhda Vakhania ile 4 ay önce dini nikahla evlendiklerini söyledi. Nadezhda Vakhania'ya evlilik nedeniyle 10 burma bilezik, 2 zincir, kolye ve yüzük taktığını anlatan Toran, resmi nikahlı olmadıkları için Gürcü kadını kendi evinde kiracı gibi gösterdiğini belirtti.
Oturma izni alabilmesi için Nadezhda Vakhania adına 6 bin dolar yatırdığını da söyleyen Toran, bu kişinin 23 Nisan günü Gürcistan'daki çocuklarını görüp geleceğini söyleyerek otobüse bindiğini, sonra ortadan kaybolduğunu belirtti. 28 Nisan'da Gürcistan'a giriş yapan Nadezhda Vakhania'nın 1 Mayıs günü Türkiye'ye döndüğünü öğrendiklerini, ancak nerede olduğunu bilmediklerini söyleyen Toran, evlilik vaadiyle kendisini dolandıran bu kişinin cezalandırılmasını istediğini bildirdi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, ilk evliliğinden üç çocuk babası olduğunu anlatan Toran, “Geçen 3 Aralık'ta dini nikahla evlendik. 4 ay sonra Gürcistan'a gidip geleceğini söyledi. Altınları, üzerine yatırdığım parayı ve ne varsa alıp götürdü" dedi.
'BEN ARACILIK YAPMIŞTIM'
Süleyman Toran ile birlikte adliyeye gelen arkadaşı Özcan Kurtulmuş da, “Benim eşim Gürcistanlı. Arkadaşım Süleyman Toran 'Ben de bekarım. Bana da birini bulalım' dedi. Bunun üzerime eşime 'Arkadaşım için tanıdığın biri var mı' dedim. Birini söyledi. Bu kişiyi aradık, kendisi Gürcistan'dan geldi. Evlenip boşanmıştı. Süleyman bu kişiyi kendi ailesinin yanına götürdü. Daha sonra da dini nikahlı yaşamaya karar verdiler. Arkadaşım geline altın bilezik, künye, zincir, küpe, yüzük gibi takılar takmıştı. Ancak Nadezhda Vakhania, Gürcistan'daki çocuklarını özlediğini söylemiş. Arkadaşım dini nikahlı eşini 23 Nisan günü otobüsle Gürcistan'a yolcu ediyor. 24 Nisan günü Gürcistan'a girmesi gerekirken, girmemiş. Gürcistan'a gidip araştırdığımızda 28 Nisan'da giriş yaptığını öğrendik. Bu kişi 1 Mayıs'ta da Türkiye'ye yeniden giriş yapmış. Bu kişinin İzmir'de teyzesi var. İzmir'e de gidip araştırdık. Kendisinden haber alamadık" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi