15 metrelik su kuyusuna düşen büyükbaş hayvan 4 saatte kurtarıldı

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde yaklaşık 15 metre derinliğindeki kullanılmayan su kuyusuna düşen büyükbaş hayvan, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin 4 saat süren çalışmasının ardından sağ olarak kurtarıldı.

15 metrelik su kuyusuna düşen büyükbaş hayvan 4 saatte kurtarıldı
Olay dün öğle saatlerinde Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı daha önce köy olan İğdecik Mahallesi'nde meydana geldi. Üzeri tahtalarla kapalı olan kullanılmayan su kuyusunun üzerinden geçen bir büyükbaş hayvan tahtaların kırılması sonucunda içerisinde az miktarda su bulunan 15 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Kuyudan mahsur kalan öküzün kurtarılması için AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istendi.
AFAD'dan 2, AKUT'dan da 4 olmak üzere 6 kişilik ekibin ortak operasyonunda büyükbaş hayvanın çıkarılması için makara sistemi kuruldu. Kuyuya inen bir AKUT gönüllüsü hayvanının sağlık durumunu kontrol etti. Sağ olduğu anlaşılan büyükbaş hayvan ip teknikleri kullanılarak yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından sağ olarak kuyudan çıkarıldı. Büyükbaş hayvan, veteriner hekim tarafından tedaviye alındı.

Kaynak: DHA