Görüş Bildir

17 yaşındaki gence Bonzai satan oryantale 18 yıl 9 ay hapis verildi

İzmir'de oryantal Saniye T. (43), 18 yaşından küçük Y.C.'ye, 'bonzai' maddesi sattığı iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde tutuklu yargılandığı davada üst sınırdan, 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 yaşındaki gence Bonzai satan oryantale 18 yıl 9 ay hapis verildi

Olay, geçtiğimiz mayıs ayında Konak Hilal Mahallesi'ndeki bir evde meydana geldi. Narkotik polisinin takibe aldığı evde Saniye T.'den bonzai alan 17 yaşındaki Y.C., durağa doğru yürürken polis müdahale etti. Yaşı küçük olan Y.C. kağıda sarılı maddeyi ağzına atarak yutmaya çalıştı ama başaramadı. Yargı kararıyla Saniye T.'nin evinde yapılan aramada bir miktar daha uyuşturucu madde ele geçirdi. Saniye T., tukuklandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Oğur, İzmir Kriminal Polis Laboratuvarın'dan gelen raporda, ele geçen maddenin, son yıllarda birçok ölümlere neden olan ve içeriğinde 'kannabionoid' içeren sentetik uyuşturucu maddesi bonzai olduğunu, buna göre sanığın 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanamsı için dava açtı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına tutuklu yargılanan sanık Saniye T., ile avukatı Hüsnü Okan İzcan katıldı. Cumhuriyet Savcısı Halil Özen, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Hüsnü Okan İzcan ise mütalaaya katılmadıklarını belirtip, “Bu davada müşteri durumunda gözüken Y.C., 18 yaşına girmesine 1 aydan daha az süresi var. TCK'nın 184'üncü maddesi kasıtla işlenebilecek bir suçtur. Şekli bir suç değildir. Y.C., burada da tanık olarak dinlendi. Boyu 175-180 santim, sakallı ve yapılı bir genç. 18 yaşından küçük olduğu anlaşılabilecek durumda değil. Müvekkilim hakkında en ağır ceza istenmesini hukuken kabul edilebilir bulmuyoruz. Evinde satıcı olduğunu gösteren şeffaf poşet ve hassas terazi yok. Davanın başından beri kendisi içici olduğunu söylemekte. Çocuk üzerinden çıkan uyuşturucu madde topak halindedir. Ancak müvekkilimin evinde ele geçirilen uyuşturcu maddeler meşelenmiş haldedir. Eğer müvekkil bu çocuğa uyuşturucu madde vermiş olsa meşe halinde ele geçirilmiş olması gerekirdi. Müvekkilimin öncelikle beraatine, mahkeme aksi kanaatte ise indirim maddeleri uygulansın" dedi.

Sanık Saniye T., ise “Ben kimseye uyuşturucu vermedim, satmadım. Mesleğim oryantallik. Ekmeğimi bu işle çıkarıyorum. Sabah 5'e karşı eve geliyorum, yatıyorum. Öğlen 14.00 gibi tekrar araba geliyor işe gidiyorum. Uyuşturucu satacak vaktim yok. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Saniye T. küçük yaşta bir kişiye uyuşturucu satmak suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hukukçular, mahkemenin verdiği kararın bu tür maddeleri satıp ölümlere neden olan kişilere karşı biraz olsun caydırıcı ve örnek olacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi