20 bin öğretmen ataması için start verildi! Gözler Temmuz'da

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen mülakatlar akabinde 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Memleketi Sivas'a giden Yılmaz, burada mevcut atamalar için açıklama yaptı.

20 bin öğretmen ataması için start verildi! Gözler Temmuz'da

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen mülakatlar akainde 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Memleketi Sivas'a giden Yılmaz, burada mevcut atamalar için açıklama yaptı.

 Bakan Yılmaz, Ankara'dan kara yolu ile bir dizi programlara katılmak üzere memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Şeyhşamil Mahallesi'ne yapılan Osman Seçilmiş Mesire Alanı'nın açılışına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Mehmet Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, "Öğrencilerimize, evlatlarımıza 21'inci yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, davranış ve değerleri kazandırmak istiyoruz. Bunun için de biz Türkiye olarak milli gelirin 5,8'ini eğitime ayırıyoruz. OECD ülkeleri bize göre eğitime milli gelirlerden daha az oran ayırmaktalar. Biz onlardan çok ayırıyoruz. Bugün 18 milyona yakın da bizim bakanlığımız bünyesinde 7 milyonun üzerinde yükseköğrenim de var. Toplam 25 milyonun üzerinde öğrencimiz var. Türkiye'nin yarınını işte bu 25 milyon insan şekillendirecektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz