2017 Kurban Bayramı Ne Zaman? Bayram tatili 6 gün olacak mı?

Ramazan Bayramı akabind gelen Kurban Bayramı ne zaman sorusu şu sıralar çok merak ediliyor. Kurban Bayramı Tatili'nin kaç gün olacağı soruları şimdiden sorulmaya başlanmışken herkes Bakanlıktan gelecek Kurban Bayramı tatili 6 gün mü sorusunun cevabını merak ediyor.

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman? Bayram tatili 6 gün olacak mı?

Mübarek Bayramlarımız Kurban Bayramı ve Ramazan bayramı dır. Ramazan Bayramı akabind gelen Kurban Bayramı ne zaman sorusu şu sıralar çok merak ediliyor. Kurban Bayramı Tatili'nin kaç gün olacağı soruları şimdiden sorulmaya aşlanmışken herkes Bakanlıktan gelecek Kurban Baramı tatili 6 gün mü sorusunun cevabını merak ediyor. Bu sene 1 Eylül bilindiği üzere Kurban Bayramının ilk günü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle resmi tatil mevcut. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı tatili birleştirilecek mi?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

2017 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek.

aşar Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.İge Pırnar, "30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, toplam tatil süresinin 6 güne çıkması ihtimalini ortaya çıkarıyor. Eğer, Hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilme olasılığı gerçekleşirse Kurban Bayramı tatilinin süre olarak 10 günü bulması söz konusu" diyerek uzatılma kararı alındığı takdirde, uzun süreli bir tatilin önceden ilan edilerek duyurulmasının turizm bölgelerine ciddi anlamda ekonomik katkısının olacağını söyledi. Kurban Bayramı tatili için gözler hükmetten gelecek açıklamaya kitlendi. Bakan Kurtulmuş Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmaması yönündeki soruya, "Henüz belli olmadı, belli olmadan herhangi bir şey söylemek, ümit vermek doğru olmaz." dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de verdiği röportajda Kurban Bayramı tatiline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 1 Eylül tarihinde başlayacak Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi ihtimaliyle 6 günlük bir tatil beklentisi ortaya çıktı. Bakan Kurtulmuş, Kurban Bayram'ı tatiliyle ilgili yöneltilen soruya, "Henüz belli olmadı, belli olmadan herhangi bir şey söylemek, ümit vermek doğru olmaz. Ama herhalükarda bayram tatili ümidimiz var, yani kısa da olsa bayram tatilimiz var. Uzun olursa ne âlâ, turizm bakımından ama şu haliyle bile bayramda Türkiye'nin birçok yerinde turizm açısından çok ciddi hareketlenme var ve daha da olacağını biliyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler