Yeni sigara fiyatları, sigara zammı sonrasında açıklandı

Yeni sigara fiyatları listesi açıklandı. ÖTV vergisi sonrasında vatandaşa isyan ettirececek yüzde 27.5 oranlı zamlı sigara fiyatları ve detayları

Yeni sigara fiyatları, sigara zammı sonrasında açıklandı

2017 yılına giremize sayılı günler kala zamlar da peşi sıra gelemye devam ediyor. Motorin, gaz vs. zamlarından sonra herkesin gözü sigara zammı na çevrildi. Yaklaşık bir hafta önce açıklanan ÖTV vergisinden sonra yeni zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu? konusu da bugün belli oldu. Alkollü içkiler ve tütün ürünlerinde mevut atış oranları enflasyon rakamları ile belirlendi. Yapılan aıklama ile sigara da mevcut zamlar 50 kuruş ila 1 lira arasında kayıtara geçti. İçki ürünlerinde ÖTV oranı yüzde 10, tütün ürünlerinde ise yüzde 27.5 olarak belirlenirken, bu sene de sigara içiminin biraz daha azalacağı gözlemlendi. sağlığa zararlılar kapsamında ilk sırayı alması sonrasında hakkında çıkartılan kamu spotlarında sigara içimini azaltacak, kapalı yerlerde içme syasağı da içme oranlarında bir hayli düşüşe sebep oldu.

İŞTE YENİ SİGARA FİYATLARI

Sigara üreticileri bayram edecek. ÖTV zammı sonrasında sigarraya 1 lir zam geldi. Örneğin 9 liralık sigara 10 liraya yükselirken, 10 lira ödeyerek aldığımız sigarayı artık 11 liraya alacağız. İstisnalar arasında olan 9.5 liralık kimi sigaralara da 50 kuruşluk zam geldi.

5 ARALIK (BUGÜNDEN) İTİBAREN ZAMLI LİSTE

Parlıament 13.5

Malboro uzun 13.00

Marlboro aqua one 12.00

LM 9.5

olarak açıklanırken güncellenmiş liste haberiizde olacak

Kaynak: Diyarbakır Söz