Meteorolojiden şiddetli fırtına uyarısı (22 Kasım hava durumu raporu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı 22 Kasım Pazartesi hava durumu raporuna göre Doğu Anadolu’nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülebileceği bildirildi.

Meteorolojiden şiddetli fırtına uyarısı (22 Kasım hava durumu raporu)

22 KASIM PAZARTESİ HAVA DURUMU RAPORU

Ülkemizin batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA                

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

İlk saatlerde Kuzey Ege'de fırtına, Batı Karadeniz'in batısı ve Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, akşam güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) batısı 5 ila 7(40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10 ila 30 km/s) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m Batı Karadeniz'in batısı sabah 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), ilk saatlerde 5 ila 7 (40 ila 60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m ilk saatlerde 2,0-3,0m Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan ilk saatlerde 6 ila 8 (50-70 km/s), güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam tamamı 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (10 ila 30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m ilk saatlerde kuzeyi 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, akşam 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10 ila 30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler