Görüş Bildir

24 yıl ceza!

Yeniden yargılamada ağabey ve dayıya tecavüzden 24'er yıl hapis

24 yıl ceza!

Siverek'te A.B. adlı çocuğa tecavüz eden ağabeyi ve dayısı hakkında daha önce verilen ve eksikliklerin giderilmesi için bozulan davada yeniden 24'er yıl hapis cezası verildi.

Siverek ilçesinde A.B. adlı çocuğa tecavüz eden ağabeyi M.B. ve dayısı M.İ. hakkında açılan davanın temyizden sonraki 2'nci duruşması Siverek 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya bağlandı.

Üzerlerine atılı suçlamayı kabul eden sanıklar, tecavüzü gerçekleştirenin yalnızca kendileri olmadığını belirterek, tahliye talep ettiler.

Mahkeme, İstinaf Mahkemesi'nin işaret ettiği eksiklerin giderildiğini belirterek, her iki sanığa ayrı ayrı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 24'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, ayrıca fiilin gerçekleşmesinde "Cebir, şiddet kullanarak zorla alıkoyma" olmadığını savunarak, sanıklar hakkında bu suçlamaya ilişkin beraat kararı verdi.

DAVA GEÇMİŞİ

Siverek 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, A.B.'nin "Şikayetçi değilim" diyerek anlattığı tecavüz olayı ifadesi üzerine gözaltına alındıktan sonra tutuklanan dayı ve ağabey hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan ayrı ayrı 24'er yıl hapis cezası vermişti. Çocuk ve bebeği ise, devlet korumasına alınmıştı. Daha sonra Antep Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Ceza Dairesi, 10 Ekim 2019 tarihinde çocuğun doğum raporunun eksik olduğunu, yaş tespitinin yapılmadığını, ağabeyin askerden geldiği döneme işaret ettiği için askere alınış, izin ve askerliğin bitim tarihinin tespit edilmediğini belirterek, eksik evrakların tamamlanması için dosyayı yerel mahkemeye geri göndermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi