Görüş Bildir

İzinsiz protestoya gözaltı

KESK Diyarbakır'da KHK kararları kapsamında ihraç edilen üyelerine ilişkin protesto eylemi yapmak istedi. Polis zinsiz protestoya müdahale etti, diren 32 kişi gözaltına alındı.

İzinsiz protestoya gözaltı

Aralarında ihraç edilenlerin de bulunduğu KESK'e bağlı sendikaların KHK kararlarını protesto için Diyarbakır'ın Yenişenir ilçesinde yapmak istedikleri basın açıklamasına OHAL kapsamında polis izin vermedi. Polis müdürü ile sendika temsilcilerinin konuşmasından bir sonuç çıkmayınca açıklama yapmalarına OHAL nedeniyle izin verilmeyen sendikalılar, bu kez oturma eylemie direnince polis 32 kişiyi gözaltına aldı.

14 Temmuz'da çıkarılan KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu KESK'e bağlı sendikalar, KHK kararlarını protosto etmek için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Yenişehir İlçesi Ofis semtinde basın açıklaması için toplandı.

OHAL ŞARTLARINA GÖRE İZİN YOK

Polis müdürü, sendika temsilcilerine OHAL kapsamında toplantı, gösteri, yürüyüş ve basın açıklamalarının yasak olduğunu ve açıklamaya izin vermeyeceklerini dağılmamaları halinde müdahale edileceğini söyledi. Sendika temsilcileri ise, arkadaşlarının KHK ihraç edildiğini dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak istediklerini belirterek kötü bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

POLİS VE SENDİKA ÜYELERİ DİYALOĞU

Polis müdürü bu kez sendika temsilcilerine, "Eğer gerçekten iyi niyetliyseniz OHAL komisyonu kuruldu, arkadaşlarınızla ilgili dilekçeleri vererek hakkınızı arayabilirisiniz.  Eğer kanuni olarak hakkınızı aramak adına kanunsuz bir eyleme girerseniz. Biz size müdahale etmek zorunda kalacağız. Şu an bir suç teşkil ediyorsunuz. Hukukta bir kural vardır. Usul esastan önce gelir. Usulen sizin yaptığınız iş yanlış, çünkü bir yasak var. Ben kanun adamıyım size kanundan bahsediyorum lütfen açıklamanızı kendi şubenizde yapın" dedi.

KAPALI ALANDA AÇIKLAMA YAPIN

Sendika temsilcisi ise polis müdürüne "Ama bu size göre, bize göre öyle değil. Hukuk tek taraflı olmaz müdürüm. Biz tatlılıktan yanayız. İyi niyetliyiz" dedi. Üst üste gruba uyarılarda bulunan polis müdürü, "Son kez sizi uyarıyorum 150 metre ileride şubeniz var lütfen açıklamanızı kapalı alanda yapın" diyerek grubun yanından ayrıldı.

KALABALIK DAĞILMAYINCA GÖZALTI

Kalabalık daha sonra basın açıklaması yapamadıklarını belirterek oturma eylemine geçti. Polis oturma eylemine geçen gruba müdahale ederek, KESK üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınmak istemeyen ve direnenlere polis kelepçe takarak polis minibüsüne bindirirken, yaşanan arbedede 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan KESK üyeleri Diyarbakır

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi