Görüş Bildir

İzmir'de gözaltına alınan avukatlar listesi! Bylock kullanmaları ele verdi

FETO operasyonları hukuk dalgalanmasının bir yeni örneği de İzmir'de yaşandı. izmir'de Bylock kullandığı öğrenilen çok sayıda öğretmen gözaltına alındı. İzmir'de tutuklanan avukatlar listesinde yaşanan hareketlenme akabinde 18 avukatın daha gözaltına alındığı haberi duyuruldu.

İzmir'de gözaltına alınan avukatlar listesi! Bylock kullanmaları ele verdi

FETO operasyonları hukuk dalgalanmasının bir yeni örneği de İzmir'de yaşandı. izmir'de Bylock kullandığı öğrenilen çok sayıda öğretmen gözaltına alındı. İzmir'de tutuklanan avukatlar listesinde yaşanan hareketlenme akabinde 18 avukatın daha gözaltına alındığı haberi duyuruldu.

Avukatların, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında örgütün avukat yapılanmasına operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda 18 avukat gözaltına alındı. Avukatların örgüte üye kişilerin avukatlıklarını yapmalarının yanı sıra şifreli haberleşme programı ByLock'u da kullandıkları ortaya çıktı. Avukatların bağlantılarına yönelik araştırmaların sürdüğü öğrenildi. 18 avukat Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MART'TA DA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun,  FETÖ/PDY'nin avukatlar arasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturması devam  ediyor. Soruşturma çerçevesinde savcılık, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen,  FETÖ/PDY davalarında yargılanan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet  Karaca, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu  Başkanı hamdi akın İpek, Hrant Dink davasında yargılanan Erhan Tuncel, Bank Asya  ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını  yapan 80 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

4'Ü TUTUKLU, 18'İ YURTDIŞINDA, 35'İ YAKALANDI, 23'Ü ARANIYOR

 İstanbul merkezli Antalya, Ankara, Çanakkale ve Edirne'de şüphelilerin  adreslerine operasyon düzenleyen ekipler, 35 kişiyi gözaltına aldı. Diğer  şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor. Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan, Danıştay ve Yargıtay'daki  örgüt davalarını takip eden avukatlar ile avukatlık ofisinde sigortalı çalışan  olarak gösterilen FETÖ'nün "İstanbul avukat imamı" A.Y.B'nin, Hidayet Karaca'ya  "Tahşiye" davasında savunma yapmama talimatını verdiği öne sürüldü.Hakkında gözaltı kararı bulunan 80 kişiden 35'i sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, şüphelilerden 4'ünün cezaevinde, 18'inin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

23'ü avukat olan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Hakında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 53'ünün FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanıcısı oldukları ileri sürülüyor.

O İSİMLERDEN BAZILARI

Gözaltına alınan bazı isimler şunlar:Danıştay ve Yargıtay'daki örgüt davalarını takip eden avukatlar ile bir avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen A.Y.B., 2008 yılında kurulan avukat yapılanmasının 'İlk imamı' A.G., Fetullah Gülen'in İzmir'deki avukatı F.Ü. 'Suriçi imamı' E.M., kapatılan Zaman gazetesinin avukatı N.A., Akın İpek'in avukatı B.U.B., 7 Haziran seçimlerinde Cihan haber Ajansına bilgi aktardığı iddia edilen Erhan Tuncel'in avukatı E.S., E.S'nin yanında çalışan O.Ç., Bank Asya ve eski Emniyet Müdürleri Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı'nın avukatı K.B.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir