Şanlıurfa'da husumet barışla sonuçlandı

İki aile arasında 4 ay önce bir kişinin öldürülmesiyle başlayan husumet, kan davasına dönüşmeden barış yemeğiyle sonlandırıldı

Şanlıurfa'da husumet barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da 4 ay önce iki aile arasında bir kişinin öldürülmesiyle başlayan husumet, barış yemeğiyle sona erdi.

Merkez Haliliye ilçesi Ahmet Erseven Mahallesi'nde Halil Bozkuş'un (36) öldürülmesiyle Şeddadi aşiretine bağlı Bozkuş ailesi ile Demirkol aileleri arasında başlayan husumet, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel ile kanaat önderlerinin girişimleriyle kan davasına dönüşmeden sonlandırıldı.

Bir restaurantta düzenlenen barış yemeğinde iki ailenin yakınları bir araya geldi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yemekte yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasında emeği geçen iki ailenin fertlerine ve kanaat önderlerine teşekkür etti.

Bu tür husumetlerin dinen de toplumda da hoş görülmediğini aktaran Tuna, görevi süresince böyle mağduriyetlere yol açılmaması için elinden geleni yapacağını söyledi.

HUSUMETLİ AİLELER

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Öncel de bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmüş gibi olduğunu belirterek, "Demirkol ve Bozkuş aileleri de bu kötülüğü kabul etmeyerek kendilerine düşen görevi yaptılar. Kendilerini bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu barışımız daim ve kadim olsun. Barışta emeği geçen tüm kanaat önderlerine de teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından her iki ailenin büyükleri, İl Müftüsü İhsan Açık'ın duasının ardından birbirlerine sarılarak barıştı.

Barış yemeğine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, kanaat önderleri ve iki ailenin yakınları katıldı.

7 Kasım 2016'da 17 yaşındaki çırak Ö.D, ustası Halil Bozkuş'u (36) tartışmanın ardından boynundan bıçaklamış, ağır yaralanan Bozkuş, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz