Şiddete sıfır tolerans!

Vali Güzeloğlu, ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen bir sorun olarak karşılarına çıktığını aktararak, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracağını belirtti.

Şiddete sıfır tolerans!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı" düzenlendi.

Valilik Hevsel Salonunda düzenlenen toplantı öncesi açıklama yapan Güzeloğlu, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak kadına şiddetle mücadele eylem planı il değerlendirme toplantıları gerçekleştirildiğini söyledi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak çalışması sonucu 75 maddelik protokol hazırlandığını belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizde son 17 yılda kadınlarımızın toplumsal statüsünün güçlendirilmesi kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda yasal düzenlemeler yapılmış. Şiddetle mücadeleye yönelik alt yapı güçlendirilmiştir. Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'ın ifadeleriyle bir insanlık suçudur. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadelemizi yürütüyoruz."

EKONOMİK GELİŞMİŞLİK

Vali Güzeloğlu, ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen bir sorun olarak karşılarına çıktığını aktararak, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracağını belirtti.

Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Kadına yönelik şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilmesi ancak başta tüm kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum özel sektör akademik alan ve medya olmak üzere sorumluluk ve vicdan sahibi herkesin bu konuda tek yürek ve tek vicdan olmasıyla mümkündür."

ÇALIŞMA GURUBU KURDUK

Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:  “2019 yılı içerisindeki kadına yönelik şiddetle mücadelede mevcut durumun değerlendirilmesi ve alınması gereken önlemlerin kararlaştırılması amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın öncülüğünde Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin de yer aldığı bir çalışma grubu oluşturuldu. Ankara'da ilgili Bakanların katıldığı ve oluşturduğu bu kurulun ilimizde de bugün eş zamanlı olarak ilgili temsilcileriyle bir aradayız. Söz konusu çalışma grubu Türkiye genelinde mevcut durum sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirerek alınması gereken tedbirleri tespit etti. Şimdi bizler de Diyarbakır özelinde katılan tüm değerli katılımcılarımızın kurumsal iş birlikleri ile Diyarbakır'a dönük alınan kararların uygulanmasını mücadelede başarıya ulaşmak için gereken alt çalışma gruplarının oluşturulmasını ve bir insanlık suçu olan ve sıfır toleransla mücadelesi sürdürülen kadına yönelik şiddetle mücadelenin ilimizin tamamen gündemin dışına çıkartılması için Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Diyarbakır Koordinasyon Planını hazırladık. İlk defa bu derece geniş çaplı bir katılımla kurumsal işbirliği içerisinde bu süreç umuyorum ki bu insanlık suçunun ortadan kaldırılmasında ve sonuç alınmasında ilimiz özelinde çok önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rıfai Yıldırım, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Handan Eker katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz