Sivas Demir-Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR)'de büyük ayaklanma! 8 gözaltı!

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan işçilerin 4 aydır maaşlarını alamaması sebebiyle başlattıkları propaganda gösterileri sonrasında polis, biber gazı ile müdahale etti.

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR)'de büyük ayaklanma! 8 gözaltı!

Yaklaşık iki ay önce üretimi durdurulan SİDEMİR'de 4 aydır maaşlarını alamayan işçiler 13 Kasım'da çatıya çıkarak yaptıkları eylemin ardından bugün yeniden kent meydanında toplandı. Yaklaşık 200 kişilik işçi grubuna aileleri de destek verdi. Slogan atan işçiler daha sonra İstasyon Caddesi'ne yürümek istedi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri yürümek isteyen işçilere izin vermedi. Bu sırada yaşanan arbedenin büyümesinin ardından çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etmeye başladı. Gazın etkisiyle dağılan işçiler polise uzun süre tepki gösterdi. Gazdan etkilenen işçiler limon ve su ile yüzünü yıkadı. İlk müdahalenin ardından tekrardan yürümek isteyen gruba polis birkez daha biber gazıyla müdahale etti.

VALİLİK BİNASINA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Valiyle görüşmek isteyen işçiler valilik binasına yürümek isteyince çevik kuvvet ekipleri bu sırada valilik binasının önüne set çekerek yürüyüşe izin vermedi. İşçilerin yürümek isteme çabalarıyla birlikte polis bir kez daha biber gazını kullanarak işçilere müdahale etti. Bazı işçiler polise saldırmak isteyince polis cop kullanarak işçileri dağıttı.

8 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

Ortamın sakinleşmesinin ardından taşkınlık çıkaran 3 işçi gözaltına alınmak için polis otobüsüne bindirildi. Bu sırada arkadaşlarının gözaltına alındığını gören işçiler tepki gösterince 5 işçi daha gözaltına alındı. Biber gazlı müdahale sırasında bir işçi de etkilendiği gaz nedeniyle baygınlık geçirdi. Biber gazında kadınların ve çocukların etkilendiği de görüldü.

Gerginlik devam ediyor

Kaynak: Diyarbakır Söz