Görüş Bildir

45 yıllık can yoldaşını yaşama bağladı

ANTALYA'da 66 yaşındaki Cavit Bal, 45 yıllık eşi 61 yaşındaki Dudu Bal'a bir böbreğini vererek yaşama bağladı.

45 yıllık can yoldaşını yaşama bağladı
Şiddetli ağrı şikayetiyle 2 ay önce götürüldüğü Aksaray Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 4 çocuk annesi Dudu Bal, doktorların tavsiyesi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne geldi. 2 hafta önce organ nakli merkezinde muayene olan Dudu Bal'a hemen nakil olması gerektiği söylendi.  Bunun üzerine eşi Cavit Bal, verici olmak istedi. Yapılan tetkiklerde doku uyumu olduğu tespit edilen çift, nakil için hazırlandı. Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından eşinin böbreği nakledilen Dudu Bal, sağlığına kavuşup hastaneden taburcu oldu.
4 ÇOCUĞU BAĞIŞÇI OLMAK İSTEDİ
Eşi Dudu Bal'ın kendisine 4 evlat verdiğini ve 45 yıl fedakârca baktığını söyleyen Cavit Bal, "Çocuklarımızın hepsi bağışçı olmak istedi, ancak ben hiçbirine bu yönde girişimde bulunmamalarını söyledim. Sağlık durumumuz çok iyi" dedi. Cavit Bal, eşinin sağlıklı olduğu dönemlerde bile ev işlerinde yardımcı olduğunu belirterek, "Çok rahatlamış hissediyorum, mutluyum. Bir can kurtarmak herkese borçtur. Eşime seve seve böbreğimi bağışladım. Eşim 45 yıl bana ve 4 çocuğuma fedakarca baktı. Onun yaptıkları karşısında benim bir böbreğimin lafı mı olur" diye konuştu.
'CAN YOLDAŞIM BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI'
Eşinin böbreğiyle hayata tutunan Dudu Bal, "Rahatsızlığımı 2 ay öncesine kadar bilmiyordum. Yaşadığım sancıları başka hastalıklardan kaynaklı sanıyordum. 2 ay önce böbreklerimin iflas ettiğini öğrendim. Hayat arkadaşım, can yoldaşım bana bir böbreğini bağışladı. Durumumuz çok iyi taburcu olduk. Kalkıp gezebiliyoruz. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
'HER İKİSİNİN DE DURUMU İYİ'
Nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini belirterek, "Hastamıza eşinden alınan böbreğin naklini gerçekleştirdik. Bundan sonraki hayatında böbrek sorunu olmayacak. Her ikisinin de durumu çok iyi" diye konuştu.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi