Görüş Bildir

471 bini aşkın kişi yerinde ifade verdi

Emniyet Genel Müdürlüğünün "Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi Projesi" kapsamında, başta hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar olmak üzere herhangi bir adli olayda mağdur, müşteki ve bilgi sahibi konumundaki 471 bin 697 kişinin karakola gitmeden ifadesi alındı

471 bini aşkın kişi yerinde ifade verdi

Emniyet Genel Müdürlüğünün "Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi Projesi" kapsamında, başta hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar olmak üzere herhangi bir adli olayda mağdur, müşteki ve bilgi sahibi konumundaki 471 bin 697 kişi karakola gitmeden ifade verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, özellikle hasta, engelli ve yaşlıların, yaşadıkları olayların ardından ifadelerini bulundukları yerde verebilmeleri amacıyla 14 Ekim 2014'te "Hizmetin Yerinde İfası Projesi" hayata geçirildi.

YERİNDE İFADE VERDİ

Proje kapsamında ülke genelindeki polis merkezlerine, içerisinde tablet ve yazıcı bulunan bin 775 "mobil ifade alma kiti" dağıtıldı.

Güvenlik güçleri, projenin faaliyete geçtiği tarihten 1 Kasım 2017'ye kadar 471 bin 697 kişinin ifadesini mobil ifade alma kitleri aracılığıyla bulunduğu yerlerde aldı.

Bulundukları yerde ifadeleri alınan vatandaşların, 41 bin 303'ü hasta, 22 bin 716'sı yaşlı ve 5 bin 483'ü engellilerden oluştu.

Hizmetten faydalanan vatandaşların yüzde 29'u hırsızlık, yüzde 17'si kasten ya da taksirle adam yaralama, yüzde 12'si trafik, yüzde 6'sı mala zarar verme, yüzde 4'ü tehdit ve hakaret, yüzde 32'si yankesicilik, yangın ve iş kazası gibi diğer suçların mağdurları oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi